Приједлог притвора осумњиченим за кријумчарење илегалних миграната

Срна
Приједлог притвора осумњиченим за кријумчарење илегалних миграната

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је приједлог притвора за четири осумњичена лица за међународно кријумчањење илегалних миграната, саопштењно је данас из ове правосудне институције.

Након испитивања осумњичених, тужилац Посебног одјељења тужилаштва БиХ за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене држављане БиХ из Велике Кладуше Салиха Алибашића /49/, Хасана Граховића /27/, Хасиба Мехића /51/ и Мухамеда Шабић /58/.

Осумњичени су под истрагом да су као припадници организоване групе представљали дио кријумчарског ланца с циљем кријумчарења илегалних миграната са територије БиХ на територију Хрватске и даље према другим државама ЕУ, с намјером прибављања противправне имовинске користи.

Осумњичена лица су лишена слободе у оквиру операције кодног назива "Трст", која је реализована у координацији са УСКОК-ом при Тужилаштву Хрватске, а ријеч је о регионалној операцији усмјереној ка откривању и процесуирању организованог кријумчарског ланца за кријумчарење миграната, наводи се у саопштењу.

Осумњиченима је стављено на терет да су починили кривично дјело организирање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана