Prijedlog pritvora osumnjičenim za krijumčarenje ilegalnih migranata

Srna
Prijedlog pritvora osumnjičenim za krijumčarenje ilegalnih migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog pritvora za četiri osumnjičena lica za međunarodno krijumčanjenje ilegalnih migranata, saopštenjno je danas iz ove pravosudne institucije.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Posebnog odjeljenja tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene državljane BiH iz Velike Kladuše Saliha Alibašića /49/, Hasana Grahovića /27/, Hasiba Mehića /51/ i Muhameda Šabić /58/.

Osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizovane grupe predstavljali dio krijumčarskog lanca s ciljem krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije BiH na teritoriju Hrvatske i dalje prema drugim državama EU, s namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru operacije kodnog naziva "Trst", koja je realizovana u koordinaciji sa USKOK-om pri Tužilaštvu Hrvatske, a riječ je o regionalnoj operaciji usmjerenoj ka otkrivanju i procesuiranju organizovanog krijumčarskog lanca za krijumčarenje migranata, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana