Пријатеља тукао сјекиром и добио три године робије

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БРОД - Јоцо Милошевић (59) из Брода осуђен је у добојском Окружном суду на три године затвора због покушаја убиства познаника Срете Г. (65) којег је ударио сјекиром по глави.

Осуђеном је у изречену казну урачунато вријеме проведено у притвору, у којем се налази од 4. априла. Обавезан је и да плати трошкове кривичног поступка у износу од 3.610 КМ.

Према пресуди, све се десило 3. априла ове године у Броду око 18 часова, када су се поменута двојица посвађали на улици. Током препирке Милошевић је Срету Г. ударио два пута песницом у лице те отишао бициклом према насељу Тулек.

Након тога нападнути је кренуо за њим аутомобилом те га је сустигао у улици Мајке Јевросиме у Броду и изашао из возила. Оптужени Милошевић је тада сјекиром напао и ударио Срету Г. у главу. Послије тога жртва је успјела да му отме оружје и баци га према свом возилу.

Према пресуди, код Милошевића је остао дио поломљене дршке сјекире којим је поново напао Срету те га ударио више пута у предјелу главе и леђа. Нападнути је од тих удараца пао, а Милошевић је наставио да га туче и док је лежао повријеђен.

Како се у пресуди наводи, Срето Г. је у нападу задобио више раздеротина и посјекотина. Те повреде су у вријеме повређивања представљале лаку тјелесну повреду. 

Повријеђени је након напада превезен у Дом здравља у Броду, одакле је премјештен у добојску болницу "Свети апостол Лука" гдје су му и саниране повреде. 

Након напада полиција је пронашла крваву сјекиру у гепеку возила Срете Г. гдје је пронађена и гумена палица. Због тога се у почетку није знало чија је сјекира, да ли припада нападачу или жртви. 

Према информацијама из истраге, тог дана прије туче Милошевић и Срето Г. су се дружили, да би се изненада посвађали насред улице.

Према ријечима мјештана Брода, Срето и његов нападач Милошевић су били добри пријатељи и раније и често ишли заједно на пиће па никоме није јасно шта је то "пукло" међу њима.

ПРИТВОР

Добојски Окружни суд је након изрицања пресуде продужио притвор Јоци Милошевићу. Према том рјешењу, он иза решетака остаје до правоснажности пресуде. 

Притвор му је продужен због бојазни да ће довршити покушано кривично дјело или га поновити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана