Prijatelja tukao sjekirom i dobio tri godine robije

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BROD - Joco Milošević (59) iz Broda osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Srete G. (65) kojeg je udario sjekirom po glavi.

Osuđenom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi od 4. aprila. Obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 3.610 KM.

Prema presudi, sve se desilo 3. aprila ove godine u Brodu oko 18 časova, kada su se pomenuta dvojica posvađali na ulici. Tokom prepirke Milošević je Sretu G. udario dva puta pesnicom u lice te otišao biciklom prema naselju Tulek.

Nakon toga napadnuti je krenuo za njim automobilom te ga je sustigao u ulici Majke Jevrosime u Brodu i izašao iz vozila. Optuženi Milošević je tada sjekirom napao i udario Sretu G. u glavu. Poslije toga žrtva je uspjela da mu otme oružje i baci ga prema svom vozilu.

Prema presudi, kod Miloševića je ostao dio polomljene drške sjekire kojim je ponovo napao Sretu te ga udario više puta u predjelu glave i leđa. Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga tuče i dok je ležao povrijeđen.

Kako se u presudi navodi, Sreto G. je u napadu zadobio više razderotina i posjekotina. Te povrede su u vrijeme povređivanja predstavljale laku tjelesnu povredu. 

Povrijeđeni je nakon napada prevezen u Dom zdravlja u Brodu, odakle je premješten u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka" gdje su mu i sanirane povrede. 

Nakon napada policija je pronašla krvavu sjekiru u gepeku vozila Srete G. gdje je pronađena i gumena palica. Zbog toga se u početku nije znalo čija je sjekira, da li pripada napadaču ili žrtvi. 

Prema informacijama iz istrage, tog dana prije tuče Milošević i Sreto G. su se družili, da bi se iznenada posvađali nasred ulice.

Prema riječima mještana Broda, Sreto i njegov napadač Milošević su bili dobri prijatelji i ranije i često išli zajedno na piće pa nikome nije jasno šta je to "puklo" među njima.

PRITVOR

Dobojski Okružni sud je nakon izricanja presude produžio pritvor Joci Miloševiću. Prema tom rješenju, on iza rešetaka ostaje do pravosnažnosti presude. 

Pritvor mu je produžen zbog bojazni da će dovršiti pokušano krivično djelo ili ga ponoviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana