Предложен притвор за Шојића

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ предложило је притвор од 30 дана за директора Службе за заједничке послове институција БиХ Драгана Шојића /61/, осумњиченог за високу корупцију због опасности од бјекства и да би могао ометати истрагу.


 Из Тужилаштва БиХ су навели да је притвор предложен због опасности од бјекства јер осумњичени има држављанство сусједне земље, гдје често путује и борави.

Мјера притвора предложена је и због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Притвор је предложен и јер се ради о овлаштеној особи и званичнику институције, а током истраге прикупљени су докази да је осумњичени већ вршио притисак на себи подређене раднике, у смислу незаконитих измјена одређене документације, навели су из Тужилаштва.

Тужилац је предложио одређивање притвора за Шојића након испитивања осумњиченог у предмету за високу корупцију, у присуству његовог адвоката, а приједлог је упућен Суду БиХ.

"Истрага у предмету интензивно се наставља," навели су из Тужилаштва.

Шојића су јуче ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/, по налогу Тужилаштва БиХ, због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, проневјера, превара и послуга у служби.

Према незваничним информацијама, провјеравају се наводи да је Шојић злоупотребљавао своју позицију и лажирао службене путне налоге за приватна путовања по БиХ, али и Србији гдје има мјесто пребивалишта.

Сумња се да је злоупотребом положаја оштетио буџет БиХ за стотине хиљада марака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана