Predložen pritvor za Šojića

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor od 30 dana za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića /61/, osumnjičenog za visoku korupciju zbog opasnosti od bjekstva i da bi mogao ometati istragu.


 Iz Tužilaštva BiH su naveli da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva jer osumnjičeni ima državljanstvo susjedne zemlje, gdje često putuje i boravi.

Mjera pritvora predložena je i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Pritvor je predložen i jer se radi o ovlaštenoj osobi i zvaničniku institucije, a tokom istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni već vršio pritisak na sebi podređene radnike, u smislu nezakonitih izmjena određene dokumentacije, naveli su iz Tužilaštva.

Tužilac je predložio određivanje pritvora za Šojića nakon ispitivanja osumnjičenog u predmetu za visoku korupciju, u prisustvu njegovog advokata, a prijedlog je upućen Sudu BiH.

"Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja," naveli su iz Tužilaštva.

Šojića su juče uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja, pronevjera, prevara i posluga u službi.

Prema nezvaničnim informacijama, provjeravaju se navodi da je Šojić zloupotrebljavao svoju poziciju i lažirao službene putne naloge za privatna putovanja po BiH, ali i Srbiji gdje ima mjesto prebivališta.

Sumnja se da je zloupotrebom položaja oštetio budžet BiH za stotine hiljada maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana