Поново одгођено суђење за покушај убиства Синише Благојевића: Оптужени на лијечењу у Србији

Небојша Томашевић
Поново одгођено суђење за покушај убиства Синише Благојевића: Оптужени на лијечењу у Србији

БАЊАЛУКА - Суђење за покушај убиства и премлаћивање војника Оружаних снага БиХ Синише Благојевића, који је на свадбеном весељу убоден ножем у око, по четврти је пут одгођено јер се на рочишту није појавио другооптужени Анђело Милетић.

Осим њега у овом случају оптужени су Александар Милетић кога терете за покушај убиства Благојевића те Страхињу Арамбашића коме се као и Анђелу на терет ставља  наношење тешких повреда војнику.

Анђелов адвокат Драган Ступар суду је раније у више наврата достављао документацију Клиничког центра Србије у којој се наводи да је оптуженом повријеђена нога, те да због тога није у могућности да дође на суд. Данас је доставио документацију у којој се наводи да је Милетићу потребна операција.

Рочиште је зато одгођено за 9. јун када ће, како је одлучио предсједник судског вијећа Бранимир  Јукић,  одлучити да ли ће за Анђелом  расписати међународну потјерницу или поступак против њега раздвојити у односу на остале оптужене. Јукић је раније наводио да се из медицинске документације види да је Анђелу повријеђено кољено, али је сматрао да се оптужени може одазвати на суђење, јер нигдје није наведено да је непокретан, већ само да је неспособан за рад.

Судија је наводио и да Милетић уопште није смио да отпутује у Србију без одобрења суда, па је у неколико наврата говорио да ће расписати потјерницу, али то још није учинио. Анђело Милетић је у јануару отпутовао у Србију и од тада се није појављивао на суду. Сам предмет се налази у завршној фази јер су тужилаштво и одбрана извели скоро све доказе и остало је још да се саслушају један свједок и вјештак медицинске струке.

Према оптужници покушај убиства Благојевића десио 24 јула прошле године на свадбеном слављу у Мотикама код Бањалуке у салону "Делфина". Како се наводи Александар Милетић је „без повода и разлога" вербално напао Благојевића те га након пријетњи „Шта гледаш, као да никад ниси видио женско. Заклаћу те’" убо ножем у око. Благојевић је пао и тада су му, док је лежао, пришли Анђело и Страхиња те га  заједно са Александром  ударили више пута рукама и ногама по глави и тијелу и нанијели  тешке повреде.

Додаје се да је усљед убода ножем Благојевић задобио прелом зида очне дупље "са трајном и знатном посљедицом губитка функције ока".

Затворску казну замијенио новчаном

Анђело Милетић је крајем прошле године осуђен на годину дана затвора због премлаћивања угоститеља Душка Бркића Гере у септембру 2017. године у Бањалуци. На његов захтјев Основни суд у Бањалуци је у фебруару донио рјешење којим је затворска казна замијењена за новчану у износу од 18.000 КМ. Према рјешењу суда Милетић је казну дужан да плати у року од три мјесеца или ће ићи иза решетака. Међутим, рјешење суда није правоснажно и Окружно јавно тужилаштво Бањалука је на њега уложило жалбу, по којој још није одлучено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана