Ponovo odgođeno suđenje za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića: Optuženi na liječenju u Srbiji

Nebojša Tomašević
Ponovo odgođeno suđenje za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića: Optuženi na liječenju u Srbiji

BANjALUKA - Suđenje za pokušaj ubistva i premlaćivanje vojnika Oružanih snaga BiH Siniše Blagojevića, koji je na svadbenom veselju uboden nožem u oko, po četvrti je put odgođeno jer se na ročištu nije pojavio drugooptuženi Anđelo Miletić.

Osim njega u ovom slučaju optuženi su Aleksandar Miletić koga terete za pokušaj ubistva Blagojevića te Strahinju Arambašića kome se kao i Anđelu na teret stavlja  nanošenje teških povreda vojniku.

Anđelov advokat Dragan Stupar sudu je ranije u više navrata dostavljao dokumentaciju Kliničkog centra Srbije u kojoj se navodi da je optuženom povrijeđena noga, te da zbog toga nije u mogućnosti da dođe na sud. Danas je dostavio dokumentaciju u kojoj se navodi da je Miletiću potrebna operacija.

Ročište je zato odgođeno za 9. jun kada će, kako je odlučio predsjednik sudskog vijeća Branimir  Jukić,  odlučiti da li će za Anđelom  raspisati međunarodnu potjernicu ili postupak protiv njega razdvojiti u odnosu na ostale optužene. Jukić je ranije navodio da se iz medicinske dokumentacije vidi da je Anđelu povrijeđeno koljeno, ali je smatrao da se optuženi može odazvati na suđenje, jer nigdje nije navedeno da je nepokretan, već samo da je nesposoban za rad.

Sudija je navodio i da Miletić uopšte nije smio da otputuje u Srbiju bez odobrenja suda, pa je u nekoliko navrata govorio da će raspisati potjernicu, ali to još nije učinio. Anđelo Miletić je u januaru otputovao u Srbiju i od tada se nije pojavljivao na sudu. Sam predmet se nalazi u završnoj fazi jer su tužilaštvo i odbrana izveli skoro sve dokaze i ostalo je još da se saslušaju jedan svjedok i vještak medicinske struke.

Prema optužnici pokušaj ubistva Blagojevića desio 24 jula prošle godine na svadbenom slavlju u Motikama kod Banjaluke u salonu "Delfina". Kako se navodi Aleksandar Miletić je „bez povoda i razloga" verbalno napao Blagojevića te ga nakon prijetnji „Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te’" ubo nožem u oko. Blagojević je pao i tada su mu, dok je ležao, prišli Anđelo i Strahinja te ga  zajedno sa Aleksandrom  udarili više puta rukama i nogama po glavi i tijelu i nanijeli  teške povrede.

Dodaje se da je usljed uboda nožem Blagojević zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Zatvorsku kaznu zamijenio novčanom

Anđelo Miletić je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci. Na njegov zahtjev Osnovni sud u Banjaluci je u februaru donio rješenje kojim je zatvorska kazna zamijenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM. Prema rješenju suda Miletić je kaznu dužan da plati u roku od tri mjeseca ili će ići iza rešetaka. Međutim, rješenje suda nije pravosnažno i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je na njega uložilo žalbu, po kojoj još nije odlučeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana