Полицајац из Брода отпуштен након пресуде због примања дара

Срна
Полицајац из Брода отпуштен након пресуде због примања дара

САРАЈЕВО- Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић донио је рјешење о престанку радног односа полицајцу у Јединици граничне полиције Брод чији су иницијали К.Н., након што му је Суд БиХ правоснажно изрекао шест мјесеци затвора због кривичног дјела примање дара и других облика користи, саопштено је из Граничне полиције.

Дисциплинска комисија за полицијске службенике Граничне полиције претходно је против К.Н. покренула дисциплински поступак због овог кривичног дјела, те је због тежих повреда службених дужности привремено суспендован.

С обзиром на то да је Суд донио правоснажну пресуду којом је окончан поступак против К.Н. због овог кривичног дјела и изречена му је казна затвора од шест мјесеци, Галић је у складу са Законом о полицијским службеницима БиХ донио рјешење о престанку радног односа за тог службеника, појашњава се у саопштењу.

Галић је навео да је трајно опредјељење Граничне полиције да се супротстави свим облицима криминалних и коруптивних радњи полицијских службеника, те да ће најоштрије бити санкционисани они који на било који начин учествују у криминалним радњама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана