Policajac iz Broda otpušten nakon presude zbog primanja dara

Srna
Policajac iz Broda otpušten nakon presude zbog primanja dara

SARAJEVO- Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je rješenje o prestanku radnog odnosa policajcu u Jedinici granične policije Brod čiji su inicijali K.N., nakon što mu je Sud BiH pravosnažno izrekao šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Granične policije.

Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije prethodno je protiv K.N. pokrenula disciplinski postupak zbog ovog krivičnog djela, te je zbog težih povreda službenih dužnosti privremeno suspendovan.

S obzirom na to da je Sud donio pravosnažnu presudu kojom je okončan postupak protiv K.N. zbog ovog krivičnog djela i izrečena mu je kazna zatvora od šest mjeseci, Galić je u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima BiH donio rješenje o prestanku radnog odnosa za tog službenika, pojašnjava se u saopštenju.

Galić je naveo da je trajno opredjeljenje Granične policije da se suprotstavi svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika, te da će najoštrije biti sankcionisani oni koji na bilo koji način učestvuju u kriminalnim radnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana