Почело суђење Алену Стојадиновићу за покушај убиства комшија: Суд одбацио споразумно признање кривице

Небојша Томашевић
Почело суђење Алену Стојадиновићу за покушај убиства комшија: Суд одбацио споразумно признање кривице

БАЊАЛУКА - Вијеће Окружног суда у Бањалуци одбацило је споразум о признању кривице у којем је Ален Стојадиновић (41) из Градишке признао покушај убиства комшија Милована (72) и Мире Љољић (69) те пристао да буде осуђен на седам година робије.

Вијеће је појаснило да споразум, који је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом, није усклађен са оптужницом те да зато није прихваћен.

- У споразуму је предвиђена мјера обавезног лијечења оптуженог од зависности од алкохола, док се у оптужници не наводи да је оптужени дјело починио под дејством алкохола и да је зависник - појаснио је предсједник Судског вијећа Благоје Драгосављевић.

Супружници су у Суду испричали да их је Ален кобног дана напао без икаквог повода, али да их је и раније често провоцирао. Истакли су да су били у добрим односима с породицом Стојадиновић, али да је Ален након смрти оца почео да их провоцира, баца камење у њихово двориште и лупа им прозоре на кући. Рекли су да им је чак запалио помоћни објекат код штале. Мира се присјетила да је кобног дана када је нападнута Ален изненада ушао у њену љетну кухињу.

- Питала сам га шта тражи, а он ми је рекао: “Миро, сад ћеш видјети шта тражим” те је одмах насрнуо ножем и убо ме испод груди. Отела сам му нож, али у страху опет сам га бацила ка њему и почела сам да јаучем. Милован је сишао и питао шта се дешава, а Ален му је опсовао мајку и рекао да ће га убити - казала је Мира и додала да је тада побјегла комшијама те да није видјела када је убо Милована.

Милован је испричао да је од Алена, који је на њега насртао ножем, бјежао 60-70 метара и да се с њим борио најмање 15 минута.

- Док је трчао за мном, узео сам неко дрво да се одбраним, али он ме ухватио за руку, замахнуо ножем и посјекао на три мјеста с лијевог бока испод ребара. Ножем ме убо у прст када сам ставио руку да се заштитим од удараца у врат - појаснио је Милован.

Нагласио је да је након његових позива у помоћ изашао прво један комшија, коме се не сјећа имена, а затим и Драго Пурета, који је успио насилнику да избије нож.

- Драго је стао између мене и Алена, који је насртао према мени. Говорио је Драги: “Нећу теби, комшија, ништа, само ћу њега да убијем”. Сагињао се и узимао камење с пута и бацао на мене - казао је Милован.

Према оптужници Ален Стојадиновић је 18. августа 2019. око 19.30 часова дошао до куће породице Љољић у селу Крушкик код Градишке и војним бајонетом избо супружнике Милована и Миру Љољић.

Захтјев

Породица Љољић путем адвоката Рафаеле Љубојевић-Ђурић од оптуженог Алена Стојадиновића тражи надокнаду штете од укупно 12.500 КМ. Том захтјеву успротивила се Весна Рујевић, адвокат одбране, јер сматра да нема доказа који говоре о тежини повреда оштећених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана