Počelo suđenje Alenu Stojadinoviću za pokušaj ubistva komšija: Sud odbacio sporazumno priznanje krivice

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Alenu Stojadinoviću za pokušaj ubistva komšija: Sud odbacio sporazumno priznanje krivice

BANjALUKA - Vijeće Okružnog suda u Banjaluci odbacilo je sporazum o priznanju krivice u kojem je Alen Stojadinović (41) iz Gradiške priznao pokušaj ubistva komšija Milovana (72) i Mire Ljoljić (69) te pristao da bude osuđen na sedam godina robije.

Vijeće je pojasnilo da sporazum, koji je optuženi zaključio sa Okružnim tužilaštvom, nije usklađen sa optužnicom te da zato nije prihvaćen.

- U sporazumu je predviđena mjera obaveznog liječenja optuženog od zavisnosti od alkohola, dok se u optužnici ne navodi da je optuženi djelo počinio pod dejstvom alkohola i da je zavisnik - pojasnio je predsjednik Sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević.

Supružnici su u Sudu ispričali da ih je Alen kobnog dana napao bez ikakvog povoda, ali da ih je i ranije često provocirao. Istakli su da su bili u dobrim odnosima s porodicom Stojadinović, ali da je Alen nakon smrti oca počeo da ih provocira, baca kamenje u njihovo dvorište i lupa im prozore na kući. Rekli su da im je čak zapalio pomoćni objekat kod štale. Mira se prisjetila da je kobnog dana kada je napadnuta Alen iznenada ušao u njenu ljetnu kuhinju.

- Pitala sam ga šta traži, a on mi je rekao: “Miro, sad ćeš vidjeti šta tražim” te je odmah nasrnuo nožem i ubo me ispod grudi. Otela sam mu nož, ali u strahu opet sam ga bacila ka njemu i počela sam da jaučem. Milovan je sišao i pitao šta se dešava, a Alen mu je opsovao majku i rekao da će ga ubiti - kazala je Mira i dodala da je tada pobjegla komšijama te da nije vidjela kada je ubo Milovana.

Milovan je ispričao da je od Alena, koji je na njega nasrtao nožem, bježao 60-70 metara i da se s njim borio najmanje 15 minuta.

- Dok je trčao za mnom, uzeo sam neko drvo da se odbranim, ali on me uhvatio za ruku, zamahnuo nožem i posjekao na tri mjesta s lijevog boka ispod rebara. Nožem me ubo u prst kada sam stavio ruku da se zaštitim od udaraca u vrat - pojasnio je Milovan.

Naglasio je da je nakon njegovih poziva u pomoć izašao prvo jedan komšija, kome se ne sjeća imena, a zatim i Drago Pureta, koji je uspio nasilniku da izbije nož.

- Drago je stao između mene i Alena, koji je nasrtao prema meni. Govorio je Dragi: “Neću tebi, komšija, ništa, samo ću njega da ubijem”. Saginjao se i uzimao kamenje s puta i bacao na mene - kazao je Milovan.

Prema optužnici Alen Stojadinović je 18. avgusta 2019. oko 19.30 časova došao do kuće porodice Ljoljić u selu Kruškik kod Gradiške i vojnim bajonetom izbo supružnike Milovana i Miru Ljoljić.

Zahtjev

Porodica Ljoljić putem advokata Rafaele Ljubojević-Đurić od optuženog Alena Stojadinovića traži nadoknadu štete od ukupno 12.500 KM. Tom zahtjevu usprotivila se Vesna Rujević, advokat odbrane, jer smatra da nema dokaza koji govore o težini povreda oštećenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana