Почело суђење адвокатици Васвији Видовић

GS
Foto: Avaz

У Суду БиХ данас је читањем оптужнице и уводним ријечима почело суђење адвокатици Васвији Видовић, која се терети за кривично дјело спречавање доказивања.

У оптужници је тужилац Фејзић навео да се Видовић терети за догађај од 18. децембра 2023. године у просторијама СИПА-е, након привођења Ранка Дебевца за кривично дјело "злоупотреба службених положаја и кривотворење службене исправе". 

Том приликом, Ранко Дебевец је свој мобител, Самсунг црне боје, убацио у њену торбу, коју је она претходно приближила Дебевцу, на који начин је сакрила мобител, који је требао бити одузет и који је требао служити за доказивање, с циљем да отежа доказивање кривичног дјела за које се терети Дебевец. 

Тужилац је нагласио да ће ово доказивати саслушавање пет свједока, полицијских службеника СИПА-е и извођењем 15 материјалних доказа. 

Бранитељица Васвије Видовић, адвокатица Сенка Ножица, у уводној ријечи је навела да је "цијели поступак против Видовић започео на начин да је главни тужилац на сједници ВСТВ-а најавио да ће бити подгинута оптужница против Васвије Видовић". 

Ножица се захвалила судији Мирославу Јањићу у овом предмету што је показао поштовање Видовић, као једном од угледних адвоката, а што није учинио главни тужилац, што је у самом старту довело у сумњу на пристрасност.

И само убрзано поступање у овом случају доводи у сумњу на пристрасност поступања у односу на Видовић. 

- Надам се да то неће утјецати на Вас, сигурна сам да ћете утврдити да оптужница није требала бити ни подигнута - навела је Сенка Ножица обрачајући се судији Јањићу.

Додала је да ће Суд донијети једину могућу пресуду, а то је да Видовић није крива. 

Судија Јањић је истакао да ће Суд поступати у складу са принципом правичног поступка, те да нема разлога за сумњу да поступак неће бити праведан, преноси Аваз.

Сљедећи наставак суђењa биће накнадно одређен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана