Почело поновљено суђење у предмету “Пирамида”: Халиловић признао кривицу и пристао на пет година затвора

Н. Т.
Почело поновљено суђење у предмету “Пирамида”: Халиловић признао кривицу и пристао на пет година затвора

Бањалука - Мухамед Халиловић звани Пота (40) из Бањалуке, оптужен за шверц дроге, у поновљеном суђењу закључио је споразум о признању кривице са Окружним тужилаштвом и пристао да му се изрекне казна од пет година и два мјесеца затвора.

Споразум је данас прихватио бањалучки Окружни суд, који је раздвојио поступак у односу на оптужене Зорана Шавију (60) и Бранка Миливојшу (56) из Приједора. Пресуда Халиловићу биће изречена у понедјељак. Халиловићев бранилац Чедо Дукић замолио је  суд да његовом клијенту укине притвор како би могао да се лијечи јер је болестан и потребно му је одвикавање од наркотика. То је затражио и оптужени и истакао да ако га не пусте неће моћи да уђе у програм специјалне терапије за лијечење тегоба које има и за одвикавање од наркотика.

Поменути  тројац био је осуђен на укупно 17 година и 10 мјесеци због шверца наркотицима, али је ту пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и предмет вратио на ново суђење Окружном суду у Бањалуци. Казна предвиђена споразумом Халиловићу је мања  за годину и четири мјесеца  у односу на ону из укинте пресуде којом је  био добио шест и по година робије. Шавија је био осуђен на осам, а Миливојша на три године и четири мјесеца затвора.

Обојица су у поновљеном поступку преговарала о споразумном признању кривице, али до тога није дошло. Шавија је на данашњем рочишту одбио да пристане на понуду Тужилаштва.

Поменути тројац оптужница терети да су  продавали дрогу на подручју Бањалуке и Мркоњић Града. Наркотике су препродавали сами или заједно са другима лицима од почетка 2017. до 10 октобра те године. Шверцовали су хероин, кокаин, марихуану, екстази, ЛСД и бупренорфин на подручју. Зависно од количине и врсте дрогу су продавали по цијенама од десет до 50 марака.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана