Počelo ponovljeno suđenje u predmetu “Piramida”: Halilović priznao krivicu i pristao na pet godina zatvora

N. T.
Počelo ponovljeno suđenje u predmetu “Piramida”: Halilović priznao krivicu i pristao na pet godina zatvora

Banjaluka - Muhamed Halilović zvani Pota (40) iz Banjaluke, optužen za šverc droge, u ponovljenom suđenju zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom i pristao da mu se izrekne kazna od pet godina i dva mjeseca zatvora.

Sporazum je danas prihvatio banjalučki Okružni sud, koji je razdvojio postupak u odnosu na optužene Zorana Šaviju (60) i Branka Milivojšu (56) iz Prijedora. Presuda Haliloviću biće izrečena u ponedjeljak. Halilovićev branilac Čedo Dukić zamolio je  sud da njegovom klijentu ukine pritvor kako bi mogao da se liječi jer je bolestan i potrebno mu je odvikavanje od narkotika. To je zatražio i optuženi i istakao da ako ga ne puste neće moći da uđe u program specijalne terapije za liječenje tegoba koje ima i za odvikavanje od narkotika.

Pomenuti  trojac bio je osuđen na ukupno 17 godina i 10 mjeseci zbog šverca narkoticima, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci. Kazna predviđena sporazumom Haliloviću je manja  za godinu i četiri mjeseca  u odnosu na onu iz ukinte presude kojom je  bio dobio šest i po godina robije. Šavija je bio osuđen na osam, a Milivojša na tri godine i četiri mjeseca zatvora.

Obojica su u ponovljenom postupku pregovarala o sporazumnom priznanju krivice, ali do toga nije došlo. Šavija je na današnjem ročištu odbio da pristane na ponudu Tužilaštva.

Pomenuti trojac optužnica tereti da su  prodavali drogu na području Banjaluke i Mrkonjić Grada. Narkotike su preprodavali sami ili zajedno sa drugima licima od početka 2017. do 10 oktobra te godine. Švercovali su heroin, kokain, marihuanu, ekstazi, LSD i buprenorfin na području. Zavisno od količine i vrste drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 maraka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana