Пљачкаш пумпе осуђен на шест и по година затвора

Небојша Томашевић
Пљачкаш пумпе осуђен на шест и по година затвора

ДОБОЈ - Митар Костадиновић из Брода осуђен је у добојском Окружном суду на шест и по година затвора јер је заједно са још увијек непознатом особом опљачкао бензинску пумпу у Добоју.

Према пресудио они су пумпу опљачкали 26. марта и пријетећи пушком од радника су отели 3.800 марака.

- Оптужени К.М. је по уласку у просторије пумпе пушку усмјерио у правцу  раднице којој је рекао „Брже брже, отварај сеф". Тад је радници пришао његов саучесник који је из ладице касе узео новац. Када је радница отворила сеф, та непозната особа је узела из њега још три коверте с новцем и кључеве од брава на  резервоарима за гориво. Након тога су оба побјегла - наводи се у пресуди.

Костадиновић је осим за разбгојништо осуђен и за недозвољену производња и промет оружја или експлозивних материја. Њему је у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору од  27. марта па надаље. Суд је након изрицања пресуде Костадиновићу продужио притвор који може трајати најдуже још девет мјесеци. Он је ослобођен  плаћања трошкова кривичног поступка, док је обавезан да оштећеном предузећу намири причињену штету од 3.804,58 марака.

Н.Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана