Pljačkaš pumpe osuđen na šest i po godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkaš pumpe osuđen na šest i po godina zatvora

DOBOJ - Mitar Kostadinović iz Broda osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora jer je zajedno sa još uvijek nepoznatom osobom opljačkao benzinsku pumpu u Doboju.

Prema presudio oni su pumpu opljačkali 26. marta i prijeteći puškom od radnika su oteli 3.800 maraka.

- Optuženi K.M. je po ulasku u prostorije pumpe pušku usmjerio u pravcu  radnice kojoj je rekao „Brže brže, otvaraj sef". Tad je radnici prišao njegov saučesnik koji je iz ladice kase uzeo novac. Kada je radnica otvorila sef, ta nepoznata osoba je uzela iz njega još tri koverte s novcem i ključeve od brava na  rezervoarima za gorivo. Nakon toga su oba pobjegla - navodi se u presudi.

Kostadinović je osim za razbgojništo osuđen i za nedozvoljenu proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Njemu je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od  27. marta pa nadalje. Sud je nakon izricanja presude Kostadinoviću produžio pritvor koji može trajati najduže još devet mjeseci. On je oslobođen  plaćanja troškova krivičnog postupka, dok je obavezan da oštećenom preduzeću namiri pričinjenu štetu od 3.804,58 maraka.

N.T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana