Пет година затвора Мирославу Квргићу због пљачке кладионице у Лончарима

Н. Т.
Пет година затвора Мирославу Квргићу због пљачке кладионице у Лончарима

ДОБОЈ - Мирослав Квргић (35) из Доњег Жабара осуђен је у добојском Окружном суду на пет година затвора због разбојништва у кладионици “МД шоп” у Лончарима из које је пријетећи ножем од раднице Н. Т. отео 3.200 КМ.

Квргић је признао кривицу и закључио споразум са тужилаштвом у коме је пристао на пет година затвора. Према пресуди, он је кладионицу у Београдској улици у Лончарима опљачкао 19. октобра 2020. око 18.30 часова. Наводи се да је Квргић маскиран ушао у кладионицу. Лице је прекрио медицинском маском, док је на глави носио качкет и капуљачу од црног дукса. На рукама је носио хигијенске рукавице, а преко дукса је има жути одбојни прслук.

- Квргић је наоружан преклопном чакијом пришао радници Н. Т. коју је затекао за пултом. Рекао јој је: “Паре, паре” - наводи се у пресуди.

У страху да ће је напасти, радница се измакла од пулта, а оптужени је пришао, отворио ладицу и из ње узео лимену касу, у којој се налазило 3.169 КМ и 27 евра. Након пљачке је побјегао, а ухапшен је шест сати касније. У претресу његовог стана пронађена је чакија, сва гардероба коју је користио у пљачки, као и каса с украденим новцем који су враћени власнику. У казну је урачунато вријеме проведено у притвору од 20. октобра, а одлуком суда притвор му је продужен до правоснажности пресуде.

Квргић је и раније имао проблема са законом. У септембру 2010. године ухапшен је са саучесником због сумње да су у два наврата под пријетњом аутоматским пушкама опљачкали пумпу “Транасјуг Л” у Доњем Жабару из које су украли око 6.500 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана