Pet godina zatvora Miroslavu Kvrgiću zbog pljačke kladionice u Lončarima

N. T.
Pet godina zatvora Miroslavu Kvrgiću zbog pljačke kladionice u Lončarima

DOBOJ - Miroslav Kvrgić (35) iz Donjeg Žabara osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na pet godina zatvora zbog razbojništva u kladionici “MD šop” u Lončarima iz koje je prijeteći nožem od radnice N. T. oteo 3.200 KM.

Kvrgić je priznao krivicu i zaključio sporazum sa tužilaštvom u kome je pristao na pet godina zatvora. Prema presudi, on je kladionicu u Beogradskoj ulici u Lončarima opljačkao 19. oktobra 2020. oko 18.30 časova. Navodi se da je Kvrgić maskiran ušao u kladionicu. Lice je prekrio medicinskom maskom, dok je na glavi nosio kačket i kapuljaču od crnog duksa. Na rukama je nosio higijenske rukavice, a preko duksa je ima žuti odbojni prsluk.

- Kvrgić je naoružan preklopnom čakijom prišao radnici N. T. koju je zatekao za pultom. Rekao joj je: “Pare, pare” - navodi se u presudi.

U strahu da će je napasti, radnica se izmakla od pulta, a optuženi je prišao, otvorio ladicu i iz nje uzeo limenu kasu, u kojoj se nalazilo 3.169 KM i 27 evra. Nakon pljačke je pobjegao, a uhapšen je šest sati kasnije. U pretresu njegovog stana pronađena je čakija, sva garderoba koju je koristio u pljački, kao i kasa s ukradenim novcem koji su vraćeni vlasniku. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 20. oktobra, a odlukom suda pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude.

Kvrgić je i ranije imao problema sa zakonom. U septembru 2010. godine uhapšen je sa saučesnikom zbog sumnje da su u dva navrata pod prijetnjom automatskim puškama opljačkali pumpu “Tranasjug L” u Donjem Žabaru iz koje su ukrali oko 6.500 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana