Отац ослобођен оптужби да је продао малољетну ћерку за удају

Небојша Томашевић
Отац ослобођен оптужби да је продао малољетну ћерку за удају

БАЊАЛУКА - Алија А. (51) и Мехмед Босак (47) из Добоја, које су теретили за трговину дјететом и Исмет Босак (19) кога терете за обљубу дјетета, у Врховном суду Републике Српске правоснажно су ослобођени оптужби.

Портпарол Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је вијеће одбило жалбу тужилаштва као неосновану, а жалбу заступника малодобне оштећене као недопуштену, те је потврђена ранија ослобађајућа пресуда Окружног суда у Бањалуци.

Према оптужници Републичког тужилаштва, које су ослобођени, Алија А. је 28 децембра 2018. године договорио, а затим 10. јануара за 2.300 КМ продао своју малољетну кћерку А. А.  (13) Мехмеду како би засновала принудну брачну заједницу с његовим сином Исметом Босаком кога је оптужница теретила да је дјевојчицу одвео на подручје Високог гдје ју је обљубио.

Пресудом су оптужени ослобођени плаћања судских и трошкова адвоката који падају на терет буџета. Малољетна  А. А. је смјештена у дом у Тузли. Незванично, дјевојчица је током испитивања у полицији и код тужиоца изјавила да жели да живи с оптуженим Исметом Босаком и да га воли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана