Otac oslobođen optužbi da je prodao maloljetnu ćerku za udaju

Nebojša Tomašević
Otac oslobođen optužbi da je prodao maloljetnu ćerku za udaju

BANjALUKA - Alija A. (51) i Mehmed Bosak (47) iz Doboja, koje su teretili za trgovinu djetetom i Ismet Bosak (19) koga terete za obljubu djeteta, u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno su oslobođeni optužbi.

Portparol Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo žalbu tužilaštva kao neosnovanu, a žalbu zastupnika malodobne oštećene kao nedopuštenu, te je potvrđena ranija oslobađajuća presuda Okružnog suda u Banjaluci.

Prema optužnici Republičkog tužilaštva, koje su oslobođeni, Alija A. je 28 decembra 2018. godine dogovorio, a zatim 10. januara za 2.300 KM prodao svoju maloljetnu kćerku A. A.  (13) Mehmedu kako bi zasnovala prinudnu bračnu zajednicu s njegovim sinom Ismetom Bosakom koga je optužnica teretila da je djevojčicu odveo na područje Visokog gdje ju je obljubio.

Presudom su optuženi oslobođeni plaćanja sudskih i troškova advokata koji padaju na teret budžeta. Maloljetna  A. A. je smještena u dom u Tuzli. Nezvanično, djevojčica je tokom ispitivanja u policiji i kod tužioca izjavila da želi da živi s optuženim Ismetom Bosakom i da ga voli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana