Осуђеном за брутално убиство супруге потврђена казна за дрогу

Небојша Томашевић
Осуђеном за брутално убиство супруге потврђена казна за дрогу

БАЊАЛУКА - Бранислав Станивуковић из Српца, недавно осуђен на 30 година робије за свирепо убиство супруге Милице Маринковић, а коју је полио бензином и запалио, правоснажно је осуђен на три године затвора због шверца дроге.

Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду коју му је још у јуну 2020. године, прије убиства супруге, изрекао Окружни суд у Бањалуци.

Осим њега, у том процесу због шверца дроге, на по три године су осуђени Милан Илибашић и Радован Трнинић из Српца, а казне су постале правоснажне. Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је вијеће у овом случају потврдило првостепену пресуду бањалучког Окружног суда којом је осуђен тројац због шверца наркотика.

Према пресуди Станивуковић, Трнинић и Илибашић су 2013. и 2014. године у Градишци и Српцу препродавали и узгајали марихуану. У пресуди се наводи да су прикривеним истражиоцима са лажним именима Зока и Ана, нудили на продају наркотике вриједне 50.000 евра, а затим су им продали око килограм марихуане. Након те продаје Трнинић је Зоки и Ани рекао да има 30 килограма марихуане и да је цијена 750 евра по килограму те тражио да му покаже новац. Када је Зока то одбио, он је отишао рекавши да иде по робу, али се није вратио.

Станивуковић је у завршним ријечима казао да никоме није продавао дрогу и да је у причу око продаје наркотика ушао како би се осветио куму који је причао да је он полицијски доушник. Илибашић је тврдио да је је сарађивао с прикривеним истражиоцима против трећеоптуженог Радована Трнинића који је казао да је све био "перформанс".

Станивуковић је за убиство супруге Милице осуђен крајем октобра прошле године. Он је 20. јула 2020. године несрећну жену полио бензином од тјемена до струка и запалио. Милица је преминула у болници од посљедица опекотина. Супружници су се прије тога свађали, а према непотврђеним информацијама, као један од разлога је било и то што је Станивуковић осуђен због дроге. Осим тога, њега је истог дана неколико часова прије убиства Милица пријавила за насиље у породици. Тада је поступајући тужилац одлучио да у конкретном случају нема елемената кривичног дјела, па је Станивуковић само "упозорен" и пуштен, након чега је починио монструозни злочин.

Акција "Буре"

Бранислав Станивуковић, Милан Илибашић и Радован Трнинић ухапшени су у акцији "Буре" 18. марта 2014. године. Тада је полиција у кући Илибашића пронашла импровизовану лабораторију за производњу наркотика и 19 мањих стабљика марихуане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана