Osuđenom za brutalno ubistvo supruge potvrđena kazna za drogu

Nebojša Tomašević
Osuđenom za brutalno ubistvo supruge potvrđena kazna za drogu

BANjALUKA - Branislav Stanivuković iz Srpca, nedavno osuđen na 30 godina robije za svirepo ubistvo supruge Milice Marinković, a koju je polio benzinom i zapalio, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog šverca droge.

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu koju mu je još u junu 2020. godine, prije ubistva supruge, izrekao Okružni sud u Banjaluci.

Osim njega, u tom procesu zbog šverca droge, na po tri godine su osuđeni Milan Ilibašić i Radovan Trninić iz Srpca, a kazne su postale pravosnažne. Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je vijeće u ovom slučaju potvrdilo prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda kojom je osuđen trojac zbog šverca narkotika.

Prema presudi Stanivuković, Trninić i Ilibašić su 2013. i 2014. godine u Gradišci i Srpcu preprodavali i uzgajali marihuanu. U presudi se navodi da su prikrivenim istražiocima sa lažnim imenima Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike vrijedne 50.000 evra, a zatim su im prodali oko kilogram marihuane. Nakon te prodaje Trninić je Zoki i Ani rekao da ima 30 kilograma marihuane i da je cijena 750 evra po kilogramu te tražio da mu pokaže novac. Kada je Zoka to odbio, on je otišao rekavši da ide po robu, ali se nije vratio.

Stanivuković je u završnim riječima kazao da nikome nije prodavao drogu i da je u priču oko prodaje narkotika ušao kako bi se osvetio kumu koji je pričao da je on policijski doušnik. Ilibašić je tvrdio da je je sarađivao s prikrivenim istražiocima protiv trećeoptuženog Radovana Trninića koji je kazao da je sve bio "performans".

Stanivuković je za ubistvo supruge Milice osuđen krajem oktobra prošle godine. On je 20. jula 2020. godine nesrećnu ženu polio benzinom od tjemena do struka i zapalio. Milica je preminula u bolnici od posljedica opekotina. Supružnici su se prije toga svađali, a prema nepotvrđenim informacijama, kao jedan od razloga je bilo i to što je Stanivuković osuđen zbog droge. Osim toga, njega je istog dana nekoliko časova prije ubistva Milica prijavila za nasilje u porodici. Tada je postupajući tužilac odlučio da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela, pa je Stanivuković samo "upozoren" i pušten, nakon čega je počinio monstruozni zločin.

Akcija "Bure"

Branislav Stanivuković, Milan Ilibašić i Radovan Trninić uhapšeni su u akciji "Bure" 18. marta 2014. godine. Tada je policija u kući Ilibašića pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju narkotika i 19 manjih stabljika marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana