Ослобођени оптужени за експлоатацију радника у Азербејџану

Срна
Ослобођени оптужени за експлоатацију радника у Азербејџану

САРАЈЕВО - Суд БиХ ослободио је Божу Вученовића оптужби да је починио кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима трговина људима и прање новца, а кривице су ослобођени и остали оптужени.

Од оптужби за трговину људима данас су ослобођени Раде Љубичић, Сафет Турановић, Расим Турановић, Зоран Дмитровић, Зоран Калајџић, Недељко Вученовић и Мирослав Вученовић, док је Милан Вученовић ослобођен оптужбе за прање новца.

Божо Вученовић је ослобођен оптужби да је као организатор, а остали да су као припадници групе за организовани криминал, заједничким дјеловањем с тачно одређеним улогама и хијерархијском позиционираношћу, обманом и злоупотребом тешког материјалног стања, односно положаја беспомоћности, врбовали раднике, држављане БиХ, Србије и Сјеверне Македоније да се пријаве за рад у Азербејџану.

Оптужени су ослобођени оптужбе да су радницима организовали превоз до одредишта, те их радно експлоатисали у Азербејџану при чему су им, ради ограничавања слободе кретања и испољавања власти над њима, незаконито ускраћивали путне исправе.

Божо Вученовић ослобођен је оптужбе да је држао, располагао и у привредном и другом пословању употријебио новац веће вриједности који је прибавио извршењем кривичног дјела, а Милан Вученовић да је држао, располагао и у привредном и другом пословању употријебио новац веће вриједности за који је знао да је прибављен извршењем кривичног дјела прописаног законом БиХ.

Оштећени у овом предмету су, с евентуалним имовинско-правним захтјевима, упућени на парницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана