Oslobođeni optuženi za eksploataciju radnika u Azerbejdžanu

Srna
Oslobođeni optuženi za eksploataciju radnika u Azerbejdžanu

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je Božu Vučenovića optužbi da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima trgovina ljudima i pranje novca, a krivice su oslobođeni i ostali optuženi.

Od optužbi za trgovinu ljudima danas su oslobođeni Rade Ljubičić, Safet Turanović, Rasim Turanović, Zoran Dmitrović, Zoran Kalajdžić, Nedeljko Vučenović i Miroslav Vučenović, dok je Milan Vučenović oslobođen optužbe za pranje novca.

Božo Vučenović je oslobođen optužbi da je kao organizator, a ostali da su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, zajedničkim djelovanjem s tačno određenim ulogama i hijerarhijskom pozicioniranošću, obmanom i zloupotrebom teškog materijalnog stanja, odnosno položaja bespomoćnosti, vrbovali radnike, državljane BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije da se prijave za rad u Azerbejdžanu.

Optuženi su oslobođeni optužbe da su radnicima organizovali prevoz do odredišta, te ih radno eksploatisali u Azerbejdžanu pri čemu su im, radi ograničavanja slobode kretanja i ispoljavanja vlasti nad njima, nezakonito uskraćivali putne isprave.

Božo Vučenović oslobođen je optužbe da je držao, raspolagao i u privrednom i drugom poslovanju upotrijebio novac veće vrijednosti koji je pribavio izvršenjem krivičnog djela, a Milan Vučenović da je držao, raspolagao i u privrednom i drugom poslovanju upotrijebio novac veće vrijednosti za koji je znao da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela propisanog zakonom BiH.

Oštećeni u ovom predmetu su, s eventualnim imovinsko-pravnim zahtjevima, upućeni na parnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana