Оптужени за покушај убиства ванбрачне супруге Лука Ловре свједочио у суду: Полио се бензином да би јој доказао љубав

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - "Зар да убијем жену коју волим? Нисам је желио повриједити", казао је у бањалучком Окружном суду Лука Ловре (40), оптужен да је покушао да убије невјенчану супругу Тијану П. коју је полио бензином и покушао да запали.

Испричао је да су се посвађали јер је Тијана тог дана играла бинго томболу те потрошила пуно новца. Изнервирало га је, казао је, и то што се није јављала на телефонске позиве и што му није вјеровала да је воли. 

Признао је да ју је полио по леђима бензином, али је додао да не зна зашто је то урадио. 

- Током свађе ми је говорила како је не волим, а она ме храни. Ошамарио сам је и поломио кључ, јер ме то изнервирало. Било ми је тешко због тога и покушао сам се извинити. Питао сам је: "Хоћеш да докажем да те волим?", па отишао на балкон, полио себе бензином држећи упаљач. Дошла је за мном да ме спријечи. Полио сам је бензином по леђима кад је одлазила, не знам зашто - казао је Ловре.

Нагласио је да није желио да запали невјенчану супругу и да јој је рекао да оде у купатило да са себе опере бензин.

- Отишла је и туширала се десет минута, а са себе није скидала хаљину. Скинуо сам мајицу и хлаче и опрао главу. Питао сам Тијану: "Да ли ми вјерујеш да те волим?" и "Шта мислиш, како бих плануо да се запалим?" Одговорила је: "Знам", а ја сам рекао да не зна. Питао сам да ли се опрала те запалио мајицу у купатилу да јој докажем како бих изгорио. Пламен је букнуо и брзо се смирио. Гасила је водом из туша и само ширила бензин. Ногама сам угасио ватру - казао је Ловре.

Признао је да је раније због свађе и чињенице да се изнервира полупао сто у стану, те шанк и стакло у роштиљници гдје је радила. 

Истакао је да му је тешко због свега и да је чак, док је био у притвору, шрафом покушао да исијече вене те сам себи разбио главу и нос. 

Предсједника судског вијећа Бранимира Јукића интересовало је да ли он увијек кад се изнервира нешто полупа и је ли то нормално, а он је одговорио да није. 

Свједочењем оптуженог Ловре завршено је суђење у овом случају, након чега су одржане и завршне ријечи. Тужилац Борислав Чекић затражио је да Ловру осуде за покушај тешког убиства на свиреп начин. 

Бранилац оптуженог Александар Јокић истакао је да тужилаштво није доказало свирепост нити намјеру оптуженог да почини тешко убиство те је затражио ослобађање. Судија је изрицање пресуде заказао за петак. 

Према оптужници, Ловре је супругу покушао да убије 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево. 

Наводи се да је током свађе ударио у лице, те је полио бензином и покушао да запали, а она је побјегла у купатило да сапере бензин са себе.

ПУШКА

Лука Ловре признао је да је у роштиљницу гдје је радила његова невјенчана супруга Тијана П. доносио пушку, али, како је рекао, ради среће у добијању дјеце. Појаснио је да су он и бивша супруга Биљана покушавали добити дијете, али да она није могла да затрудни у почетку.

- Једном приликом сам дао ту пушку и рекао Биљани да испали метак не бисмо ли имали среће. Она је то урадила и након 15 дана је затруднила. Мислио сам да то доноси срећу, па сам донио пушку и планирао дати Тијани да испали метак ради среће, јер смо покушавали добити дијете - рекао је Ловре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана