Optuženi za pokušaj ubistva vanbračne supruge Luka Lovre svjedočio u sudu: Polio se benzinom da bi joj dokazao ljubav

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - "Zar da ubijem ženu koju volim? Nisam je želio povrijediti", kazao je u banjalučkom Okružnom sudu Luka Lovre (40), optužen da je pokušao da ubije nevjenčanu suprugu Tijanu P. koju je polio benzinom i pokušao da zapali.

Ispričao je da su se posvađali jer je Tijana tog dana igrala bingo tombolu te potrošila puno novca. Iznerviralo ga je, kazao je, i to što se nije javljala na telefonske pozive i što mu nije vjerovala da je voli. 

Priznao je da ju je polio po leđima benzinom, ali je dodao da ne zna zašto je to uradio. 

- Tokom svađe mi je govorila kako je ne volim, a ona me hrani. Ošamario sam je i polomio ključ, jer me to iznerviralo. Bilo mi je teško zbog toga i pokušao sam se izviniti. Pitao sam je: "Hoćeš da dokažem da te volim?", pa otišao na balkon, polio sebe benzinom držeći upaljač. Došla je za mnom da me spriječi. Polio sam je benzinom po leđima kad je odlazila, ne znam zašto - kazao je Lovre.

Naglasio je da nije želio da zapali nevjenčanu suprugu i da joj je rekao da ode u kupatilo da sa sebe opere benzin.

- Otišla je i tuširala se deset minuta, a sa sebe nije skidala haljinu. Skinuo sam majicu i hlače i oprao glavu. Pitao sam Tijanu: "Da li mi vjeruješ da te volim?" i "Šta misliš, kako bih planuo da se zapalim?" Odgovorila je: "Znam", a ja sam rekao da ne zna. Pitao sam da li se oprala te zapalio majicu u kupatilu da joj dokažem kako bih izgorio. Plamen je buknuo i brzo se smirio. Gasila je vodom iz tuša i samo širila benzin. Nogama sam ugasio vatru - kazao je Lovre.

Priznao je da je ranije zbog svađe i činjenice da se iznervira polupao sto u stanu, te šank i staklo u roštiljnici gdje je radila. 

Istakao je da mu je teško zbog svega i da je čak, dok je bio u pritvoru, šrafom pokušao da isiječe vene te sam sebi razbio glavu i nos. 

Predsjednika sudskog vijeća Branimira Jukića interesovalo je da li on uvijek kad se iznervira nešto polupa i je li to normalno, a on je odgovorio da nije. 

Svjedočenjem optuženog Lovre završeno je suđenje u ovom slučaju, nakon čega su održane i završne riječi. Tužilac Borislav Čekić zatražio je da Lovru osude za pokušaj teškog ubistva na svirep način. 

Branilac optuženog Aleksandar Jokić istakao je da tužilaštvo nije dokazalo svirepost niti namjeru optuženog da počini teško ubistvo te je zatražio oslobađanje. Sudija je izricanje presude zakazao za petak. 

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. 

Navodi se da je tokom svađe udario u lice, te je polio benzinom i pokušao da zapali, a ona je pobjegla u kupatilo da sapere benzin sa sebe.

PUŠKA

Luka Lovre priznao je da je u roštiljnicu gdje je radila njegova nevjenčana supruga Tijana P. donosio pušku, ali, kako je rekao, radi sreće u dobijanju djece. Pojasnio je da su on i bivša supruga Biljana pokušavali dobiti dijete, ali da ona nije mogla da zatrudni u početku.

- Jednom prilikom sam dao tu pušku i rekao Biljani da ispali metak ne bismo li imali sreće. Ona je to uradila i nakon 15 dana je zatrudnila. Mislio sam da to donosi sreću, pa sam donio pušku i planirao dati Tijani da ispali metak radi sreće, jer smo pokušavali dobiti dijete - rekao je Lovre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana