Оптужени негирао да је пијан скривио несрећу у којој су погинули његови рођаци

Небојша Томашевић
"Порше" потпуно уништен након саобраћајне несреће
Оптужени негирао да је пијан скривио несрећу у којој су погинули његови рођаци

БАЊАЛУКА - Нихад Аљић (47) из Вукосавља, који је оптужен да је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули његови сапутници и рођаци Санел Нермин Аљић (22) и Мирсад Аљић (22), а М.Ф. из Модриче тешко повријеђен, у бањалучком Окружном суду негирао је кривицу.

Након овога његов предмет биће упућен судском вијећу које ће заказати почетак главног претреса.

Оптужницу против Аљића је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци. Њему се на терет ставља угрожавање јавног саобраћаја и то тежи облик овог кривичног дјела зашто је предвиђена казна од три до 15 година затвора. Настрадали Мирсад и Санел Нермин Аљић су били рођаци.

Према оптужници, кобна несрећа десила се 14. јуна прошле године око 21.50 часова на брзом путу Клашнице-Бањалука. Како се наводи, Аљић је био пијан за воланом и у крви је имао око 2,08 г/кг алкохола, а возио је брзином од 198 км/х на дионици пута гдје је брзина ограничена на 100 км/х.

- Оптужени се кретао лијевом траком према Бањалуци. Био је у стању тешког пијанства, са концентрацијом алкохола у организму од 2,08 г/кг, те се кретао недозвољеном брзином од 198 км/х, свјестан да тиме може угрозити јавни саобраћај и животе људи, на шта је пристао - наведено је  у оптужници.

Додаје се да је усљед тога дошло до губитка управљивости и неконтролисаног кретања возила према ободу лијеве кривине, те преласка ”поршеа” у десну саобраћајну траку те је возило слетило с коловоза ударило  у заштитну ограду, потом у бетонски пропуст за воду.

- То је довело до вишеструког превртања возила које је ударило у жичану ограду и бетонске стубове у кругу приватне фирме, гдје се зауставило. Сувозач Мирсад Аљић испао из возила и на мјесту остао мртав усљед разарања главе и мозга. Из возила је испао и Санел Нермин Аљић, који је сједио позади и који је преминуо усљед крварења и тешке трауме мозга. М.С. је задобио тешке повреде главе, прелом слабинског пршљена, врата, десне бутне кости и нагњечење кољена-пише у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана