Optuženi negirao da je pijan skrivio nesreću u kojoj su poginuli njegovi rođaci

Nebojša Tomašević
"Porše" potpuno uništen nakon saobraćajne nesreće
Optuženi negirao da je pijan skrivio nesreću u kojoj su poginuli njegovi rođaci

BANjALUKA - Nihad Aljić (47) iz Vukosavlja, koji je optužen da je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli njegovi saputnici i rođaci Sanel Nermin Aljić (22) i Mirsad Aljić (22), a M.F. iz Modriče teško povrijeđen, u banjalučkom Okružnom sudu negirao je krivicu.

Nakon ovoga njegov predmet biće upućen sudskom vijeću koje će zakazati početak glavnog pretresa.

Optužnicu protiv Aljića je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. Njemu se na teret stavlja ugrožavanje javnog saobraćaja i to teži oblik ovog krivičnog djela zašto je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora. Nastradali Mirsad i Sanel Nermin Aljić su bili rođaci.

Prema optužnici, kobna nesreća desila se 14. juna prošle godine oko 21.50 časova na brzom putu Klašnice-Banjaluka. Kako se navodi, Aljić je bio pijan za volanom i u krvi je imao oko 2,08 g/kg alkohola, a vozio je brzinom od 198 km/h na dionici puta gdje je brzina ograničena na 100 km/h.

- Optuženi se kretao lijevom trakom prema Banjaluci. Bio je u stanju teškog pijanstva, sa koncentracijom alkohola u organizmu od 2,08 g/kg, te se kretao nedozvoljenom brzinom od 198 km/h, svjestan da time može ugroziti javni saobraćaj i živote ljudi, na šta je pristao - navedeno je  u optužnici.

Dodaje se da je usljed toga došlo do gubitka upravljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila prema obodu lijeve krivine, te prelaska ”poršea” u desnu saobraćajnu traku te je vozilo sletilo s kolovoza udarilo  u zaštitnu ogradu, potom u betonski propust za vodu.

- To je dovelo do višestrukog prevrtanja vozila koje je udarilo u žičanu ogradu i betonske stubove u krugu privatne firme, gdje se zaustavilo. Suvozač Mirsad Aljić ispao iz vozila i na mjestu ostao mrtav usljed razaranja glave i mozga. Iz vozila je ispao i Sanel Nermin Aljić, koji je sjedio pozadi i koji je preminuo usljed krvarenja i teške traume mozga. M.S. je zadobio teške povrede glave, prelom slabinskog pršljena, vrata, desne butne kosti i nagnječenje koljena-piše u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana