Оптужен да је узео новац из торбице коју је пронашао

ГС
Оптужен да је узео новац из торбице коју је пронашао

БРЧКО - М.П. оптужен је да је задржао пронађену торбу са 3.500 КМ, а против њега је оптужницу подигло Тужилаштво Брчко дистрикта.

Р.М. је 4. новембра прошле године на паркингу бензинске пумпе која се налази у Брезову Пољу у Брчком на гепеку шкоде оставио своју торбицу у којој су се налазила његова лична документа, мобилни телефон, те новац у разним валутама.

Како се наводи у оптужници, након што је сјео у возило да га мало провоза, приликом изласка возила на магистрални пут Брчко - Бијељина торбица је пала на магистрални пут.

Затим је теретним возилом наишао оптужени, који је ишао из правца Бијељине према Брчком.

Он је угледао торбицу па је зауставио возило и узео је па наставио пут у правцу Брчког.

-Након што је отворио и прегледао торбицу те уочио њен садржај, а био је свјестан да новац који се налази у торбици не припада њему, већ лицу које је власник торбице коју је он нашао и да он нема право тај новац задржати за себе. Ипак је то учинио у намјери да на тај начин себи прибави противправну имовинску корист - наводи се у оптужници.

Додаје се да је преостали садржај заједно са торбицом бацио из возила.

-Дакле, туђу покретнину коју је нашао противправно је задржао с циљем да себи прибави противправну имовинску корист, чиме је починио кривично дјело утаја - из члана 284, став 5, Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ - наводи се у оптужници.

Иначе за поменуто дјело пријети му новчана или казна затвора до годину дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана