Optužen da je uzeo novac iz torbice koju je pronašao

GS
Optužen da je uzeo novac iz torbice koju je pronašao

BRČKO - M.P. optužen je da je zadržao pronađenu torbu sa 3.500 KM, a protiv njega je optužnicu podiglo Tužilaštvo Brčko distrikta.

R.M. je 4. novembra prošle godine na parkingu benzinske pumpe koja se nalazi u Brezovu Polju u Brčkom na gepeku škode ostavio svoju torbicu u kojoj su se nalazila njegova lična dokumenta, mobilni telefon, te novac u raznim valutama.

Kako se navodi u optužnici, nakon što je sjeo u vozilo da ga malo provoza, prilikom izlaska vozila na magistralni put Brčko - Bijeljina torbica je pala na magistralni put.

Zatim je teretnim vozilom naišao optuženi, koji je išao iz pravca Bijeljine prema Brčkom.

On je ugledao torbicu pa je zaustavio vozilo i uzeo je pa nastavio put u pravcu Brčkog.

-Nakon što je otvorio i pregledao torbicu te uočio njen sadržaj, a bio je svjestan da novac koji se nalazi u torbici ne pripada njemu, već licu koje je vlasnik torbice koju je on našao i da on nema pravo taj novac zadržati za sebe. Ipak je to učinio u namjeri da na taj način sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je preostali sadržaj zajedno sa torbicom bacio iz vozila.

-Dakle, tuđu pokretninu koju je našao protivpravno je zadržao s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo utaja - iz člana 284, stav 5, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH - navodi se u optužnici.

Inače za pomenuto djelo prijeti mu novčana ili kazna zatvora do godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana