Оптужен да је аутом ударио старца па га вукао 570 метара по путу

Независне
Foto: Илустрација

НОВИ ГРАД - Возач Милош Вуруна из Новог Града оптужен је да је пасатом ударио Ненада В. (95), а затим га доњим дијелом возила 570 метара вукао по путу, усљед чега је старац погинуо, преносе ''Независне''.

У оптужници Окружног јавног тужилаштва Приједор, коју је потврдио Основни суд у Новом Граду, наводи се да се трагедија догодила 22. септембра прошле године око 19.10 у мјесту Доње Водичево, општина Нови Град.

"Вуруна је управљао пасатом и кретао се из смјера мјеста Љешљани према Доњем Водичеву тако што своје возило није држао на довољном одстојању од других аутомобила у саобраћају да, с обзиром на брзину и друге околности у саобраћају, не изазива опасност и не омета друге учеснике", истиче се у оптужници.

Како се додаје, возач је био свјестан да на тај начин угрожава јавни саобраћај и доводи у опасност живот људи.

"Он је ударио у мопед томос А3, без регистарских ознака, који је био заустављен на коловозу и оборен на лијевој страни, и у возача који је био поред мопеда око средине коловоза у лежећем положају, приликом чега се Н.В. закачио за доњи дио аутомобила пасат", наглашава се у потврђеној оптужници.

Како сазнају "Независне новине", у оптужници се додаје да је возило потом сишло лијевим точковима на банкину, вратило се на коловоз и наставило кретање, с тим што је цијело вријеме вукло старца.

"Пасат се након 570 метара од мјеста удара зауставио, те се с аутомобила откачило тијело старца и маска с возила", истиче се у оптужници.

Старац је задобио повреде више органа, укључујући крварење унутар лобање, вишеструки прелом ребара, грудне кости и кичменог стуба, расцјепе и нагњечења плућа, расцјепе јетре, преломе препонских костију те је преминуо.

"Након тога је Вуруна, видјевши тијело Н.В., наставио кретање у истом смјеру, остављајући без помоћи Н.В.", наглашава се у оптужници.

Возачу се на терет ставља да се из нехата није придржавао саобраћајних прописа, усљед чега је настрадао старац, те да је потом деведесетпетогодишњака којег је ударио оставио на путу.

Подсјетимо, како је након ове саобраћајне несреће саопштено из полиције, возач је ухапшен, а пасат привремено одузет. Увиђај су извршили полиција и дежурни тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана