Optužen da je autom udario starca pa ga vukao 570 metara po putu

Nezavisne
Foto: Ilustracija

NOVI GRAD - Vozač Miloš Vuruna iz Novog Grada optužen je da je pasatom udario Nenada V. (95), a zatim ga donjim dijelom vozila 570 metara vukao po putu, usljed čega je starac poginuo, prenose ''Nezavisne''.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koju je potvrdio Osnovni sud u Novom Gradu, navodi se da se tragedija dogodila 22. septembra prošle godine oko 19.10 u mjestu Donje Vodičevo, opština Novi Grad.

"Vuruna je upravljao pasatom i kretao se iz smjera mjesta Lješljani prema Donjem Vodičevu tako što svoje vozilo nije držao na dovoljnom odstojanju od drugih automobila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu i druge okolnosti u saobraćaju, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike", ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, vozač je bio svjestan da na taj način ugrožava javni saobraćaj i dovodi u opasnost život ljudi.

"On je udario u moped tomos A3, bez registarskih oznaka, koji je bio zaustavljen na kolovozu i oboren na lijevoj strani, i u vozača koji je bio pored mopeda oko sredine kolovoza u ležećem položaju, prilikom čega se N.V. zakačio za donji dio automobila pasat", naglašava se u potvrđenoj optužnici.

Kako saznaju "Nezavisne novine", u optužnici se dodaje da je vozilo potom sišlo lijevim točkovima na bankinu, vratilo se na kolovoz i nastavilo kretanje, s tim što je cijelo vrijeme vuklo starca.

"Pasat se nakon 570 metara od mjesta udara zaustavio, te se s automobila otkačilo tijelo starca i maska s vozila", ističe se u optužnici.

Starac je zadobio povrede više organa, uključujući krvarenje unutar lobanje, višestruki prelom rebara, grudne kosti i kičmenog stuba, rascjepe i nagnječenja pluća, rascjepe jetre, prelome preponskih kostiju te je preminuo.

"Nakon toga je Vuruna, vidjevši tijelo N.V., nastavio kretanje u istom smjeru, ostavljajući bez pomoći N.V.", naglašava se u optužnici.

Vozaču se na teret stavlja da se iz nehata nije pridržavao saobraćajnih propisa, usljed čega je nastradao starac, te da je potom devedesetpetogodišnjaka kojeg je udario ostavio na putu.

Podsjetimo, kako je nakon ove saobraćajne nesreće saopšteno iz policije, vozač je uhapšen, a pasat privremeno oduzet. Uviđaj su izvršili policija i dežurni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana