Окружни суд у Добоју осудио Ђорђу Нешковића: За рањавање супруге четири године робије

Невена Рељић
Окружни суд у Добоју осудио Ђорђу Нешковића: За рањавање супруге четири године робије

ДОБОЈ - Окружни суд у Добоју осудио је Ђорђу Нешковића (57) из тог града на јединствену казну од четири године затвора због покушаја убиства супруге Тодоре, коју је 2019. године убо чакијом у стомак, као и због недозвољеног држања оружја.

Он је за покушај убиства осуђен на казну затвора у трајању од три године и седам мјесеци, а за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја на шест мјесеци робије, те му је суд изрекао јединствену казну.

Како је наведено у пресуди, Нешковић је 9. септембра 2019. године око 19.30 часова у Бољанићу код Добоја дошао до штале испред које је била његова супруга и ту чакијом насрнуо на њу.

Након краће препирке са супругом и усљед алкохолисаности од 1,65 промила, замахнуо је према њој чакијом дужине 13 центиметара у намјери да је убије.

- Оштећеној је задао један убод ножем у предјелу лијеве стране трбуха, нанијевши јој тако тешку тјелесну повреду у виду убодне ране - наводи се у пресуди.

Извор близак истрази рекао је да је Нешковић годинама малтретирао супругу.

- Несрећна жена више није могла трпјети насиље, те је спас пронашла код сина. Те кобне вечери Ђорђо ју је затекао испред штале када је ишла да намири стоку, те ју је прво посјекао по руци, али ту није стао већ јој је чакију зарио и у стомак - испричао је извор.

Осим тога, на терет му је стављено да је у кући неовлашћено држао војну пушку М-48. Њему је продужен притвор, који може трајати до правоснажности пресуде, а најдуже док не истекне вријеме трајања казне изречене у првостепеној пресуди.

Оптуженом се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору од 9. септембра 2019. године, па надаље. Нешковићу је изречена мјера одузимања предмета, односно чакије, као предмета који је употријебљен приликом извршења кривичног дјела, те војне пушке М-48.

Болница

Извор близак истрази је испричао да су напад видјеле комшије, које су одмах притрчале у помоћ несрећној жени. Ставили су је у аутомобил и одвезли у Хитну помоћ Дома здравља.

- Након указане помоћи у Дому здравља Тодора је пребачена у Општу болницу “Свети апостол Лука” у Добоју, гдје је била задржана на даљем лијечењу - рекао је извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана