Okružni sud u Doboju osudio Đorđu Neškovića: Za ranjavanje supruge četiri godine robije

Nevena Reljić
Okružni sud u Doboju osudio Đorđu Neškovića: Za ranjavanje supruge četiri godine robije

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Đorđu Neškovića (57) iz tog grada na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore, koju je 2019. godine ubo čakijom u stomak, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je za pokušaj ubistva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam mjeseci, a za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na šest mjeseci robije, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu.

Kako je navedeno u presudi, Nešković je 9. septembra 2019. godine oko 19.30 časova u Boljaniću kod Doboja došao do štale ispred koje je bila njegova supruga i tu čakijom nasrnuo na nju.

Nakon kraće prepirke sa suprugom i usljed alkoholisanosti od 1,65 promila, zamahnuo je prema njoj čakijom dužine 13 centimetara u namjeri da je ubije.

- Oštećenoj je zadao jedan ubod nožem u predjelu lijeve strane trbuha, nanijevši joj tako tešku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane - navodi se u presudi.

Izvor blizak istrazi rekao je da je Nešković godinama maltretirao suprugu.

- Nesrećna žena više nije mogla trpjeti nasilje, te je spas pronašla kod sina. Te kobne večeri Đorđo ju je zatekao ispred štale kada je išla da namiri stoku, te ju je prvo posjekao po ruci, ali tu nije stao već joj je čakiju zario i u stomak - ispričao je izvor.

Osim toga, na teret mu je stavljeno da je u kući neovlašćeno držao vojnu pušku M-48. Njemu je produžen pritvor, koji može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne istekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. septembra 2019. godine, pa nadalje. Neškoviću je izrečena mjera oduzimanja predmeta, odnosno čakije, kao predmeta koji je upotrijebljen prilikom izvršenja krivičnog djela, te vojne puške M-48.

Bolnica

Izvor blizak istrazi je ispričao da su napad vidjele komšije, koje su odmah pritrčale u pomoć nesrećnoj ženi. Stavili su je u automobil i odvezli u Hitnu pomoć Doma zdravlja.

- Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Todora je prebačena u Opštu bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju, gdje je bila zadržana na daljem liječenju - rekao je izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana