Окружни суд одредио почетак суђења Браниславу Зељковићу

ГС
Окружни суд одредио почетак суђења Браниславу Зељковићу

БАЊАЛУКА- Окружни суд у Бањалуци одредио је датум почетка суђења Браниславу Зељковићу и осталим оптуженима у предмету “Корона уговори”.

Зељковић ће се тако у судници појавити 29. децембра ове године. Извор Српскаинфо из правосуђа објаснио је како се ради о статусној конференцији.

– На овом рочишту тужилаштво и одбрана би требали објавити редослијед извођења доказа и саслушања свједока, те најавити колико рочишта ће им требати за извођење доказа – навео је извор из правосуђа.

Уколико се Зељковићу докаже кривица, мораће у буџет вратити 335.000 марака колико је Републичко јавно тужилаштво процијенило да је првооптужени направио штету злоупотребама службеног положаја.

Набавком медицинске опреме по вишеструко већим цијенама од набавних, које је у име Института за јавно здравство Републике Српске, проводио по претходном договору са оптуженима, Бранислав Зељковић прибавио је тако себи противправну имовинску корист у износу од најмање 335.000 КМ.

Истовремено оптуженом Саши Марковићу и „Травел фор фун“ д.о.о Бањалука омогућена је зарада у износу од 578.780 , Славку Бојићу и “Процонтрол” д.о.о.Бањалука у износу од 241.562,50 КМ и Санију Црљићу и „Синекс лабораторија“ д.о.о. Бањалука у износу од 28.700 КМ.

Зељковића се терети за продужено кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења, те кривична дјела примање мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана