Okružni sud odredio početak suđenja Branislavu Zeljkoviću

GS
Okružni sud odredio početak suđenja Branislavu Zeljkoviću

BANjALUKA- Okružni sud u Banjaluci odredio je datum početka suđenja Branislavu Zeljkoviću i ostalim optuženima u predmetu “Korona ugovori”.

Zeljković će se tako u sudnici pojaviti 29. decembra ove godine. Izvor Srpskainfo iz pravosuđa objasnio je kako se radi o statusnoj konferenciji.

– Na ovom ročištu tužilaštvo i odbrana bi trebali objaviti redoslijed izvođenja dokaza i saslušanja svjedoka, te najaviti koliko ročišta će im trebati za izvođenje dokaza – naveo je izvor iz pravosuđa.

Ukoliko se Zeljkoviću dokaže krivica, moraće u budžet vratiti 335.000 maraka koliko je Republičko javno tužilaštvo procijenilo da je prvooptuženi napravio štetu zloupotrebama službenog položaja.

Nabavkom medicinske opreme po višestruko većim cijenama od nabavnih, koje je u ime Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, provodio po prethodnom dogovoru sa optuženima, Branislav Zeljković pribavio je tako sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 335.000 KM.

Istovremeno optuženom Saši Markoviću i „Travel for fun“ d.o.o Banjaluka omogućena je zarada u iznosu od 578.780 , Slavku Bojiću i “Procontrol” d.o.o.Banjaluka u iznosu od 241.562,50 KM i Saniju Crljiću i „Sineks laboratorija“ d.o.o. Banjaluka u iznosu od 28.700 KM.

Zeljkovića se tereti za produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, te krivična djela primanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana