Окончано суђење оптуженим који су ухапшени у акцији "Мерлин": Тужилац тражи затворске казне, одбрана тврди да нема доказа

Н.Т.
Окончано суђење оптуженим који су ухапшени у акцији "Мерлин": Тужилац тражи затворске казне, одбрана тврди да нема доказа

БАЊАЛУКА - Окружни тужилац Далибор Врећо у завршниј ријечи затражио је од вијећа бањалучког Окружног суда да осуди оптужену Четворку за шверц наркотицима у предмету "Мерлин2" јер сматра да зато има довољно доказа.

У овом случају на оптуженичкој клупи налазе се супружници  Миладин (46) и Слађана Видачковић (46) те Расим Хајдер (22) те Памела Дукић (21) из Градишке.

Тужилац Врећо истакао је да кривицу доказују бројне изјаве свједока пресретнути телефонски разговори као и одузимање дроге од појединих оптужених и вједока. С друге стране одбрана тврди да нема доказа за кривицу њихових брањеника и да су поједини свједоци на суду оповргли изјаве којима терете њихове клијенте.

Након изношења завршних ријечи окончано је ово суђење које до сада више пута одгађано због смртних случајева у породици једниог од адвоката и једног од чланова судског вијеђа као и због вируса корона. Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић изрицање пресуде заказао је за сутра, 26. октобар.

Оптужену четворку тужилаштво терети да су од друге половине 2016. године до 14. новембра 2019. године у Градишци шверцали  марихуану. Наводи се да су је продавали по цијенама од 10 до 50 КМ, а у оптужници је наведено да је Миладин набављао наркотике, а  његова супруга Слађана их је продавала кад он није био кући. 

Поред тога, Миладин, Хајдер и Дукићева су оптужени да су другима омогућавали да уживају дрогу. Слађану терете и за спречавање службеног лица у вршењу службене радње јер је након хапшења покушала да побјегне из полицијског аута и том приликом је повриједила полицајку С. С. којој је поломила нокат. 

Оптужени су ухапшени у новембру 2019. године у акцији „Мерлин 2" у којој је заплијењено одређена количина марихуане.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана