Okončano suđenje optuženim koji su uhapšeni u akciji "Merlin": Tužilac traži zatvorske kazne, odbrana tvrdi da nema dokaza

N.T.
Okončano suđenje optuženim koji su uhapšeni u akciji "Merlin": Tužilac traži zatvorske kazne, odbrana tvrdi da nema dokaza

BANjALUKA - Okružni tužilac Dalibor Vrećo u završnij riječi zatražio je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da osudi optuženu Četvorku za šverc narkoticima u predmetu "Merlin2" jer smatra da zato ima dovoljno dokaza.

U ovom slučaju na optuženičkoj klupi nalaze se supružnici  Miladin (46) i Slađana Vidačković (46) te Rasim Hajder (22) te Pamela Dukić (21) iz Gradiške.

Tužilac Vrećo istakao je da krivicu dokazuju brojne izjave svjedoka presretnuti telefonski razgovori kao i oduzimanje droge od pojedinih optuženih i vjedoka. S druge strane odbrana tvrdi da nema dokaza za krivicu njihovih branjenika i da su pojedini svjedoci na sudu opovrgli izjave kojima terete njihove klijente.

Nakon iznošenja završnih riječi okončano je ovo suđenje koje do sada više puta odgađano zbog smrtnih slučajeva u porodici jedniog od advokata i jednog od članova sudskog vijeđa kao i zbog virusa korona. Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić izricanje presude zakazao je za sutra, 26. oktobar.

Optuženu četvorku tužilaštvo tereti da su od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci švercali  marihuanu. Navodi se da su je prodavali po cijenama od 10 do 50 KM, a u optužnici je navedeno da je Miladin nabavljao narkotike, a  njegova supruga Slađana ih je prodavala kad on nije bio kući. 

Pored toga, Miladin, Hajder i Dukićeva su optuženi da su drugima omogućavali da uživaju drogu. Slađanu terete i za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje jer je nakon hapšenja pokušala da pobjegne iz policijskog auta i tom prilikom je povrijedila policajku S. S. kojoj je polomila nokat. 

Optuženi su uhapšeni u novembru 2019. godine u akciji „Merlin 2" u kojoj je zaplijenjeno određena količina marihuane.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana