Очуху условна казна због злостављања пасторка

Јасмина Салопек
Очуху условна казна због злостављања пасторка

БИХАЋ - Захир Алибабић (52) из Бихаћа неправоснажно је осуђен условно на седам мјесеци затвора због психичког злостављања пасторка, који је тада имао 13 година.

Ову пресуду изрекао му је Општински суд у Бихаћу у петак, а казна неће бити извршена уколико Алибабић не почини ново кривично дјело у року од годину. У пресуди, на коју странке у поступку имају право жалбе, наводи се да је оптужени проглашен кривим за насиље у породици, односно да је насиљем, дрским и безобзирним понашањем угрозио мир и психичко здравље малољетног члана породице с којим живи у заједничком домаћинству.

Оптужницу против Алибабића подигло је Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона 6. фебруара 2018. године и то због сумње да је Алибабић од љета 2016. до краја октобра 2016. године, у неутврђеном времену, због лоше обављеног посла око пољопривредне машине вербално напао тринаестогодишњег сина своје супруге с којим је живио у  домаћинству.

- Након што га је напао, ухватио га је за косу и вукао неколико метара, тачније, до поменуте машине како би му указао на грешку коју је направио - стоји у оптужници.

Даље се наводи да га је у истом периоду присиљавао да скида блокове са старе куће и тај посао је обављао по неколико сати на јаком сунцу.

- Након тога га је водио у Петровац како би радио у шуми око дрва, те га тјерао да по блату копа канал. Копање је било отежано и напорно за тај узраст дјетета с обзиром на то да је неколико дана падала киша. Он је дјечака, када не би добро обавио посао, ударао руком у потиљак. У истом временском периоду га је више пута ударао руком, мотиком, лопатом или другим предметом - стоји у оптужници.

Такође се наводи и детаљ да је дјечаку псовао вјеру и храну, као и да га је вријеђао и називао погрдним именима.

- Тиме је показивао константну нетрпељивост према дјечаку и угрозио му психичко здравље - наводи се у овом документу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана