Očuhu uslovna kazna zbog zlostavljanja pastorka

Jasmina Salopek
Očuhu uslovna kazna zbog zlostavljanja pastorka

BIHAĆ - Zahir Alibabić (52) iz Bihaća nepravosnažno je osuđen uslovno na sedam mjeseci zatvora zbog psihičkog zlostavljanja pastorka, koji je tada imao 13 godina.

Ovu presudu izrekao mu je Opštinski sud u Bihaću u petak, a kazna neće biti izvršena ukoliko Alibabić ne počini novo krivično djelo u roku od godinu. U presudi, na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, navodi se da je optuženi proglašen krivim za nasilje u porodici, odnosno da je nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i psihičko zdravlje maloljetnog člana porodice s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.

Optužnicu protiv Alibabića podiglo je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona 6. februara 2018. godine i to zbog sumnje da je Alibabić od ljeta 2016. do kraja oktobra 2016. godine, u neutvrđenom vremenu, zbog loše obavljenog posla oko poljoprivredne mašine verbalno napao trinaestogodišnjeg sina svoje supruge s kojim je živio u  domaćinstvu.

- Nakon što ga je napao, uhvatio ga je za kosu i vukao nekoliko metara, tačnije, do pomenute mašine kako bi mu ukazao na grešku koju je napravio - stoji u optužnici.

Dalje se navodi da ga je u istom periodu prisiljavao da skida blokove sa stare kuće i taj posao je obavljao po nekoliko sati na jakom suncu.

- Nakon toga ga je vodio u Petrovac kako bi radio u šumi oko drva, te ga tjerao da po blatu kopa kanal. Kopanje je bilo otežano i naporno za taj uzrast djeteta s obzirom na to da je nekoliko dana padala kiša. On je dječaka, kada ne bi dobro obavio posao, udarao rukom u potiljak. U istom vremenskom periodu ga je više puta udarao rukom, motikom, lopatom ili drugim predmetom - stoji u optužnici.

Takođe se navodi i detalj da je dječaku psovao vjeru i hranu, kao i da ga je vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima.

- Time je pokazivao konstantnu netrpeljivost prema dječaku i ugrozio mu psihičko zdravlje - navodi se u ovom dokumentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana