Оцу седам и по година затвора због продаје малољетне кћерке

Небојша Томашевић
Оцу седам и по година затвора због продаје малољетне кћерке

БРЧКО -Назиф М. (37) из Брчког осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на седам и по година затвора због продаје малољетне кћерке коју је присило на удају након што је узео новац од породице у коју је послао.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта, уз навођење иницијале, поменути  је осуђен за кривично дјело трговина људима. Ради се о неправоснажној пресуди.

Према оптужницим Назиф М. је  је априлу 2020. године, у намјери да прибави противправну имовинску корист, након узимања новчане накнаде једној породици предао своју тринаестогодишњу кћерку ради присилног ступања у ванбрачну заједницу.

- Након што је побјегла, он је жртву уз пријетње и условљавања вратио породици Ш, а након новог бјекства полиција је малољетницу у запуштеном стању пронашла у граду, послије чега је смјештена у намјенску установу –наведено је у оптужници на основу које је изречена пресуда.

Како је саопштено из Тужилаштва осим кажњава починиоца у сарадњи са  Центром за социјални рад Брчко дистрикта спријечено је даље искориштавање жртве, која је измјештена у сигурну кућу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана