Ocu sedam i po godina zatvora zbog prodaje maloljetne kćerke

Nebojša Tomašević
Ocu sedam i po godina zatvora zbog prodaje maloljetne kćerke

BRČKO -Nazif M. (37) iz Brčkog osuđen je u Osnovnom sudu Brčko distrikta na sedam i po godina zatvora zbog prodaje maloljetne kćerke koju je prisilo na udaju nakon što je uzeo novac od porodice u koju je poslao.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta, uz navođenje inicijale, pomenuti  je osuđen za krivično djelo trgovina ljudima. Radi se o nepravosnažnoj presudi.

Prema optužnicim Nazif M. je  je aprilu 2020. godine, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, nakon uzimanja novčane naknade jednoj porodici predao svoju trinaestogodišnju kćerku radi prisilnog stupanja u vanbračnu zajednicu.

- Nakon što je pobjegla, on je žrtvu uz prijetnje i uslovljavanja vratio porodici Š, a nakon novog bjekstva policija je maloljetnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, poslije čega je smještena u namjensku ustanovu –navedeno je u optužnici na osnovu koje je izrečena presuda.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva osim kažnjava počinioca u saradnji sa  Centrom za socijalni rad Brčko distrikta spriječeno je dalje iskorištavanje žrtve, koja je izmještena u sigurnu kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana