Настављено суђење због бруталног убиства у центру Бањалуке: Ролдова крв нађена на одјећи оптужених

Небојша Томашевић
Настављено суђење због бруталног убиства у центру Бањалуке: Ролдова крв нађена на одјећи оптужених

БАЊАЛУКА - ДНК трагови, односно крв убијеног Бруне Ролда (53) из Бањалуке пронађени су на одјећи оптужених Борислава Зорића (33) и Слободана Крнетића (33), потврдио је у бањалучком Окружном суду вјештак специјалиста судске медицине форензички генетичар Зоран Обрадовић.

Казао је да је биолошке трагове убијеног Ролда пронашао и на одјећи Раде Дрљаче, који је признао убиство, те је недавно осуђен на 15 година робије.

- Трагови су пронађени анализом одјеће која је одузета од оптужених. На појединим предметима пронађени су мијешани трагови. Нађени су њихови и трагови жртве. Трагови крви, за коју је утврђено да је Ролдова, пронађени су на тренерци Крнетића и панталонама Зорића и ради се о капљичним траговима - казао је Обрадовић.

Појаснио је да капљични трагови крви углавном настају прскањем након неке повреде. Обрадовић није могао да каже када су ДНК трагови настали јер се, како је рекао, то још нигдје не може поуздано утврдити.

Ролд је убијен 25. новембра 2019. у напуштеној кући у улици Васе Глушца, која је власништво Ивице Пезића.

Зорића и Крнетића терете да су с Дрљачом брутално претукли Ролда, те му пријетили ножем, да би га касније Дрљача заклао. У оптужници је наведено да су Дрљача и Зорић дјело починили у стању привремене душевне поремећености. Тројац је, стоји у оптужници, Ролду премлаћивањем нанио тешке повреде лобање, вишеструке преломе ребара, грудне кости, расцјеп јетре.

- Ролда су свезали. Зорић га је држао за ноге, које су Дрљача и Крнетић везали марамом. Крнетић је узео кухињски нож и пришао Ролду говорећи му да ће га заклати. Одустао је и нож оставио на сто, али га је затим узео Зорић, пришао Ролду, прислонио му оштрицу на врат уз пријетњу да ће га заклати, али и он је одустао. Нож је затим узео Дрљача, убо Ролда у врат и убио га - наведено је у оптужници.

Након тога Дрљача је упаљачем запалио спужву кревета на којем је лежало тијело. Усљед пожара тијело жртве је угљенисано, а ватра се проширила на цијелу просторију и кућу која је оштећена. Дрљача, који је признао убиство Бруне Ролда и на основу тога и осуђен на 15 година робије, у суду је испричао да му је кобне вечери “нешто пукло у глави”.

- Само сам повукао нож по његовом врату. Кајем се због тога - рекао је Дрљача.

Свједок

Свједок Нермин Мухељић из Мркоњић Града казао је да су му у новембру 2019. кући долазили оптужени Слободан Крнетић и Драган Јелача и питали је ли чуо за убиство.

- Јелача је причао да је био у кући гдје се десио злочин, али да није ништа крив. Казао је да је пијан спавао када га је пробудила бука, те је видио леш и побјегао. Крнетић је такође говорио да није крив - рекао је Мухељић.

Додао је да је Јелача послије опет дошао и рекао му да с убиством нема ништа, а да су Крнетића притворили. Јелача је на списку свједока тужилаштва, али до њега суд не може јер стално мијења адресе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана