Nastavljeno suđenje zbog brutalnog ubistva u centru Banjaluke: Roldova krv nađena na odjeći optuženih

Nebojša Tomašević
Nastavljeno suđenje zbog brutalnog ubistva u centru Banjaluke: Roldova krv nađena na odjeći optuženih

BANjALUKA - DNK tragovi, odnosno krv ubijenog Brune Rolda (53) iz Banjaluke pronađeni su na odjeći optuženih Borislava Zorića (33) i Slobodana Krnetića (33), potvrdio je u banjalučkom Okružnom sudu vještak specijalista sudske medicine forenzički genetičar Zoran Obradović.

Kazao je da je biološke tragove ubijenog Rolda pronašao i na odjeći Rade Drljače, koji je priznao ubistvo, te je nedavno osuđen na 15 godina robije.

- Tragovi su pronađeni analizom odjeće koja je oduzeta od optuženih. Na pojedinim predmetima pronađeni su miješani tragovi. Nađeni su njihovi i tragovi žrtve. Tragovi krvi, za koju je utvrđeno da je Roldova, pronađeni su na trenerci Krnetića i pantalonama Zorića i radi se o kapljičnim tragovima - kazao je Obradović.

Pojasnio je da kapljični tragovi krvi uglavnom nastaju prskanjem nakon neke povrede. Obradović nije mogao da kaže kada su DNK tragovi nastali jer se, kako je rekao, to još nigdje ne može pouzdano utvrditi.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića.

Zorića i Krnetića terete da su s Drljačom brutalno pretukli Rolda, te mu prijetili nožem, da bi ga kasnije Drljača zaklao. U optužnici je navedeno da su Drljača i Zorić djelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti. Trojac je, stoji u optužnici, Roldu premlaćivanjem nanio teške povrede lobanje, višestruke prelome rebara, grudne kosti, rascjep jetre.

- Rolda su svezali. Zorić ga je držao za noge, koje su Drljača i Krnetić vezali maramom. Krnetić je uzeo kuhinjski nož i prišao Roldu govoreći mu da će ga zaklati. Odustao je i nož ostavio na sto, ali ga je zatim uzeo Zorić, prišao Roldu, prislonio mu oštricu na vrat uz prijetnju da će ga zaklati, ali i on je odustao. Nož je zatim uzeo Drljača, ubo Rolda u vrat i ubio ga - navedeno je u optužnici.

Nakon toga Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo tijelo. Usljed požara tijelo žrtve je ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću koja je oštećena. Drljača, koji je priznao ubistvo Brune Rolda i na osnovu toga i osuđen na 15 godina robije, u sudu je ispričao da mu je kobne večeri “nešto puklo u glavi”.

- Samo sam povukao nož po njegovom vratu. Kajem se zbog toga - rekao je Drljača.

Svjedok

Svjedok Nermin Muheljić iz Mrkonjić Grada kazao je da su mu u novembru 2019. kući dolazili optuženi Slobodan Krnetić i Dragan Jelača i pitali je li čuo za ubistvo.

- Jelača je pričao da je bio u kući gdje se desio zločin, ali da nije ništa kriv. Kazao je da je pijan spavao kada ga je probudila buka, te je vidio leš i pobjegao. Krnetić je takođe govorio da nije kriv - rekao je Muheljić.

Dodao je da je Jelača poslije opet došao i rekao mu da s ubistvom nema ništa, a da su Krnetića pritvorili. Jelača je na spisku svjedoka tužilaštva, ali do njega sud ne može jer stalno mijenja adrese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana