На суђењу четворки због шверца наркотика свједочио Милан Малиџан: Нисам куповао дрогу, само сам се “готивио” са оптуженом

Небојша Томашевић
На суђењу четворки због шверца наркотика свједочио Милан Малиџан: Нисам куповао дрогу, само сам се “готивио” са оптуженом

БАЊАЛУКА - Познајем оптужену Памелу Дукић и у неким интервалима смо се заједно “готивили” марихуаном, казао је у Окружном суду у Бањалуци свједок тужилаштва Милан Малиџан на суђењу Дукићевој и још трома оптужених за шверц дроге.

Појаснио је да су он и Дукићева заједно користили, односно пушили марихуану те је истакао да од ње никада није куповао дрогу и да не зна гдје ју је она набављала. Осим Дукићеве (21), која је из Градишке, у овом случају оптужени су њени суграђани, супружници Миладин (46) и Слађана Видачковић (46) те Расим Хајдер (22).

Малиџан је још испричао да познаје и Хајдера те да је од њега посуђивао дрогу и да су је заједно користили.

Тужилац Далибор Врећо је истакао да је свједок измијенио изјаву из истраге када је полицији рекао да зна од кога су набављани наркотици и да је од Хајдера купио дрогу.

- Полицији сте рекли да је Дукићева дрогу куповала од Миладина Видачковића и да је Расим ишао код њега по дрогу. Признали сте да сте се са Хајдером договорили да купите дрогу за 50 КМ - прочитао је тужилац Врећо дио изјаве Малиџана.

Свједок је истакао да то ништа није тачно, да су га у полицији малтретирали и да није имао тај новац за дрогу.

Причу из истраге на суду су порекли и свједоци Милан Гвоздерац и Синиша Ђурић, који су нагласили да од оптужених нису куповали дрогу и да не знају гдје су је они набављали. Гвоздерац је рекао да је у полицији само потписао изјаву и да је мислио да се то односи на неки ранији случај па да је није читао.

Оптужену четворку тужилаштво терети да су од друге половине 2016. године до 14. новембра 2019. године у Градишци шверцовали марихуану. Наведено је да су је продавали по цијенама од десет до 50 КМ, а у оптужници је наведено да је Миладин набављао наркотике, а да их је његова супруга Слађана продавала када он није био у кући. Осим тога, Видачковић, Хајдер и Дукићева су оптужени да су другима омогућавали да уживају дрогу. Слађану терете и за спречавање службеног лица у вршењу службене радње, јер је након хапшења покушала да побјегне из полицијског аутомобила и том приликом је повриједила полицајку С. С., којој је поломила нокат. Оптужени су ухапшени у акцији “Мерлин 2”, у којој је заплијењена одређена количина марихуане.

 Смртни Случајеви

Суђење Миладину Видачковићу и другима у током овог мјесеца је два пута одгађано због смртних случајева. Први пут је одгођено јер је један од адвоката имао смртни случај у породици, а други пут због смртног случаја у породици члана вијећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана