Na suđenju četvorki zbog šverca narkotika svjedočio Milan Malidžan: Nisam kupovao drogu, samo sam se “gotivio” sa optuženom

Nebojša Tomašević
Na suđenju četvorki zbog šverca narkotika svjedočio Milan Malidžan: Nisam kupovao drogu, samo sam se “gotivio” sa optuženom

BANjALUKA - Poznajem optuženu Pamelu Dukić i u nekim intervalima smo se zajedno “gotivili” marihuanom, kazao je u Okružnom sudu u Banjaluci svjedok tužilaštva Milan Malidžan na suđenju Dukićevoj i još troma optuženih za šverc droge.

Pojasnio je da su on i Dukićeva zajedno koristili, odnosno pušili marihuanu te je istakao da od nje nikada nije kupovao drogu i da ne zna gdje ju je ona nabavljala. Osim Dukićeve (21), koja je iz Gradiške, u ovom slučaju optuženi su njeni sugrađani, supružnici Miladin (46) i Slađana Vidačković (46) te Rasim Hajder (22).

Malidžan je još ispričao da poznaje i Hajdera te da je od njega posuđivao drogu i da su je zajedno koristili.

Tužilac Dalibor Vrećo je istakao da je svjedok izmijenio izjavu iz istrage kada je policiji rekao da zna od koga su nabavljani narkotici i da je od Hajdera kupio drogu.

- Policiji ste rekli da je Dukićeva drogu kupovala od Miladina Vidačkovića i da je Rasim išao kod njega po drogu. Priznali ste da ste se sa Hajderom dogovorili da kupite drogu za 50 KM - pročitao je tužilac Vrećo dio izjave Malidžana.

Svjedok je istakao da to ništa nije tačno, da su ga u policiji maltretirali i da nije imao taj novac za drogu.

Priču iz istrage na sudu su porekli i svjedoci Milan Gvozderac i Siniša Đurić, koji su naglasili da od optuženih nisu kupovali drogu i da ne znaju gdje su je oni nabavljali. Gvozderac je rekao da je u policiji samo potpisao izjavu i da je mislio da se to odnosi na neki raniji slučaj pa da je nije čitao.

Optuženu četvorku tužilaštvo tereti da su od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci švercovali marihuanu. Navedeno je da su je prodavali po cijenama od deset do 50 KM, a u optužnici je navedeno da je Miladin nabavljao narkotike, a da ih je njegova supruga Slađana prodavala kada on nije bio u kući. Osim toga, Vidačković, Hajder i Dukićeva su optuženi da su drugima omogućavali da uživaju drogu. Slađanu terete i za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, jer je nakon hapšenja pokušala da pobjegne iz policijskog automobila i tom prilikom je povrijedila policajku S. S., kojoj je polomila nokat. Optuženi su uhapšeni u akciji “Merlin 2”, u kojoj je zaplijenjena određena količina marihuane.

 Smrtni Slučajevi

Suđenje Miladinu Vidačkoviću i drugima u tokom ovog mjeseca je dva puta odgađano zbog smrtnih slučajeva. Prvi put je odgođeno jer je jedan od advokata imao smrtni slučaj u porodici, a drugi put zbog smrtnog slučaja u porodici člana vijeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana