Миле В. осуђен у Окружном суду у Бањалуци: Оптуженом за покушај обљубе дјевојчице смањена казна

Н.Т.
Миле В. осуђен у Окружном суду у Бањалуци: Оптуженом за покушај обљубе дјевојчице смањена казна

БАЊАЛУКА - Миле В. из Котор Вароши осуђен је данас у поновљеном поступку у Окружном суду у Бањалуцина на двије године затвора због покушаја обљубе дјевојчице у доби од 12 година чиме му је за три године смањена раније изречена казна.

Оптужени је у првостепеном поступку био осуђен на пет година затвора, а ту пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске и вратио на ново суђење. 

Новом пресудом Мили В. је у изречену казну урачунато вријеме које провео у притвору од 1. новембра  до 1. децембра  2018. године,а  осуђен је за кривично дјело обљуба са дјететеом млажим од 15 година.

Случај за који је Миле В. осуђен  десио се у октобру  2018.године, а како се наводи у пресуди он је дјевојчицу, која је тад имала 12 година, пресрео у улици Кнез Михајлова у Котор Варошу. Том приликом је тражио да са њим има сексуалне односе те је покушао пољубити.

- Прво ју је упитао ко је момак са којим ју је видио и затим рекао да ће све рећи њеним родитељима, ако не буде имала полни однос са њим. Затим јој је рекао да оде кући да се окупа и да дође код њега у апартмане гдје ће имати полни однос, као што је раније имао са њеном родицом. Када је девојчица покушала побећи он ју је ухватио за рукав дукса и повукао према себи. У том тренутку из џепа јој је испао мобилни телефон, који се слупао  - наводи се у оптужници против Миле В.

Додаје се да је дјевојчица тада ставила руку на своја уста и тако га спријечила да је пољуби, а оптужени Миле В. је опет позвао да дође код њега у апартман гдје ће имати полни однос, или ће испричати нешто ружно о њој свима.

- Запријетио јој је и да не смије ником причати о томе. Дјевојчица се рукама ухватила за ограду, како је не би даље одвукао, међутим он јој је пришао са леђа и ставио руке на њено тијело, те је покушао да је пољуби. Дјевојчица успјела отети и побјећи кући и све пријавити полицији -прецизирано је у оптужници

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана