Mile V. osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci: Optuženom za pokušaj obljube djevojčice smanjena kazna

N.T.
Mile V. osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci: Optuženom za pokušaj obljube djevojčice smanjena kazna

BANjALUKA - Mile V. iz Kotor Varoši osuđen je danas u ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjalucina na dvije godine zatvora zbog pokušaja obljube djevojčice u dobi od 12 godina čime mu je za tri godine smanjena ranije izrečena kazna.

Optuženi je u prvostepenom postupku bio osuđen na pet godina zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje. 

Novom presudom Mili V. je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje proveo u pritvoru od 1. novembra  do 1. decembra  2018. godine,a  osuđen je za krivično djelo obljuba sa djeteteom mlažim od 15 godina.

Slučaj za koji je Mile V. osuđen  desio se u oktobru  2018.godine, a kako se navodi u presudi on je djevojčicu, koja je tad imala 12 godina, presreo u ulici Knez Mihajlova u Kotor Varošu. Tom prilikom je tražio da sa njim ima seksualne odnose te je pokušao poljubiti.

- Prvo ju je upitao ko je momak sa kojim ju je vidio i zatim rekao da će sve reći njenim roditeljima, ako ne bude imala polni odnos sa njim. Zatim joj je rekao da ode kući da se okupa i da dođe kod njega u apartmane gdje će imati polni odnos, kao što je ranije imao sa njenom rodicom. Kada je devojčica pokušala pobeći on ju je uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi. U tom trenutku iz džepa joj je ispao mobilni telefon, koji se slupao  - navodi se u optužnici protiv Mile V.

Dodaje se da je djevojčica tada stavila ruku na svoja usta i tako ga spriječila da je poljubi, a optuženi Mile V. je opet pozvao da dođe kod njega u apartman gdje će imati polni odnos, ili će ispričati nešto ružno o njoj svima.

- Zaprijetio joj je i da ne smije nikom pričati o tome. Djevojčica se rukama uhvatila za ogradu, kako je ne bi dalje odvukao, međutim on joj je prišao sa leđa i stavio ruke na njeno tijelo, te je pokušao da je poljubi. Djevojčica uspjela oteti i pobjeći kući i sve prijaviti policiji -precizirano je u optužnici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana