Мандићева одјећа иде на ДНК анализу

Небојша Томашевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - По наредби бањалучког Окружног суда у предмету против Далибора Мандића (37), оптуженог за брутално убиство Ариела Богдановића којег је избо ножем, биће урађено ДНК вјештачење трагова са одјевних и других предмета који су одузети током истраге те ће се поново саслушати два свједока и вјештак.

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић казао је да је то неопходно урадити у циљу утврђивања истине. 

Он  је истакао да само признање оптуженог није довољно и  потребни су и други докази у циљу утврђивања истине.

- Некада оптужени може преузети одговорност да би заштитио  треће лице - рекао је судија.

Појаснио да ће бити опет  саслушане свједоци Свјетлана Малић,  која је учествовала у претресу куће оптуженог, као и Адријана Јовић која је радила записник о увиђају, те вјештак биолог Божана Илић која је раније  вјештачила ДНК трагове на предметима одузетим  од Мандића.

Улетиловић је рекао да ће Малићева бити саслушана на околности узимања признања и претреса куће оптуженог, а Јовићева да каже које су то све ствари изузете. Према његовим ријечима вјештак Илић биће саслушана како би рекла које су ствари подобне за вјештачење.  

Судија је одлучио да ће свједоци и вјештак бити саслушани на сљедећем рочишту након чега ће Суд предложити ДНК вјештачење трагова.

- Вјештак је раније пронашла траг крв на одјевним предметима, али Тужилаштво није тражило вјештачење да се утврди да ли припада оптуженом или оштећеном. Суд ће након саслушања свједока и вјештака ићи у правцу предлагања вештачења  ДНК трагова на предметима одузетим од оптуженог и оним пронађеним током истраге у кући. Неке ствари су биле мокре и не знамо да ли је оптужени уклањао трагове или није - рекао је Улетиловић.

 

Рочишту су присуствовали отац убијеног Аријела, Томо Богдановић као и опуномоћеник породице адвокат Марко Микеш.

Мандића терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин које починио 2. децембра 2023. године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. 

Како се наводи у оптужници Мандић је кобне вечери, у намјери да га убије, пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рабровачком мосту. 

Сустигао га је у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је Богдановић рањен почео да бјежи те је прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао код бензинске пумпе. 

Мандић му је притрчао те га ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао. Убиство су снимиле камере оближњег видео надзора. 

 

Истрага је показала да је након злочина осумњичени скинуо одјећу са себе, односно црвену јакну и бацио је у контејнер. Полиција је ту јакну пронашла. 

Мандић и Богдановић су заједно  радили у једној фирми у Бањалуци. Убиство су снимиле и камере видео надзора на коме се види како Мандић трчи за жртвом те како га убада ножем када је пао.  

Убијени младић није био проблематичан, а живио је у бањалучком насељу Борик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана